Het winnende team van coach Ward Verschaeren van Jansen en Janssen. Jansen won in de finale van het 40ste Pinda Cup Toernooi met 3-0 van De Pimpelaar.
Het winnende team van coach Ward Verschaeren van Jansen en Janssen. Jansen won in de finale van het 40ste Pinda Cup Toernooi met 3-0 van De Pimpelaar. (Foto: Klaas Keizer)

Jansen wint de Pinda Cup voor de tweede keer op rij

  Sport

Enschede – Twee keer op rij de Pinda Cup winnen. Het lukte eerder België, de Doedelzak, Kringloopboys, Marco Polo en De Pijp (twee keer), maar in dat rijtje staat nu ook Jansen. De ploeg van coach Ward Verschaeren won zondag op het veld van PW in de finale met 3-0 van De Pimpelaar.

Het voetbaltoernooi voor de horeca werd voor de veertigste keer gehouden. Joop Hardick, de oprichter van het toernooi, baarde opzien door zijn debuut te maken in het toernooi. En dat op 76-jarige leeftijd. De voormalige kroegbaas van De Pijp viel bij het penaltyschieten om de zevende en achtste plaats in voor de geblesseerd geraakte keeper van Friends. 'Joop' wist geen van de strafschoppen te stoppen en Friends eindigde als achtste. "Maar de strafschoppen waren absoluut onhoudbaar'', zei Harrie Balke, de speaker/organisator van het toernooi.

In totaal deden er vijftien elftallen mee. Jansen en Janssen leverde twee teams met de namen Jansen en En Janssen. In poule A won De Pimpelaar alle vier wedstrijden voor België dat er drie won. In poule B was Jansen de beste met vier zeges en een doelsaldo van +15, vijf beter dan De Pimpelaar. De Kater was tweede in poule B met 9 punten. In poule C eindigden drie teams op 9 punten: Cubanita, CP en Friends. Op doelsaldo werd Cubanita eerste, CP tweede en Friends derde. Het doelsaldo van CP (+7) was beter dan dat van de andere nummers twee, waardoor CP in de halve finale tegen Jansen speelde. In de andere halve finale stuitte Cubanita op De Pimpelaar. In de strijd om de derde plek won CP via strafschoppen van Cubanita.

In de finale was Jansen te sterk voor de Pimpelaar. Maarten Goosink schoot met een droge knal de 1-0 binnen, een vrije trap van Delano Pol betekende de 2-0 en Sam Schukking zorgde met zijn 3-0 voor het kersje op de taart. De Pinda Cup, een wisselbeker, bleef dus in Jansen en Janssen waar 's avonds de prijsuitreiking werd gehouden. De grootste beker was die van de Fair Play. De sportiviteitprijs werd gewonnen door Rocks. De Beiaard en Friends eindigden als tweede in dat klassement voor Fellini. De scheidsrechters gaven de teams in de poulewedstrijden rapportcijfers voor de Fair Play. Rocks scoorde met twee 10'en, een 9 en een 8 liefst 37 punten. Friends en De Beiaard haalden 32 punten.

De vierde plek in de Fair Play was voor Shooters en België met 30 punten. De eindstand van het reguliere toernooi vanaf plek 5: 5 De Kater, 6 België, 7 Novi, 8 Friends, 9 Goody's, 10 Shooters, 11 Rocks, 12 ONS/Oude Compagnie, 13 En Janssen, 14 De Beiaard, 15 Fellini.

Meer berichten