De drie grootste medaillegrossiers Mirek Harwig, Idilay Kaymaz en Marleen Baas (vlnr).
De drie grootste medaillegrossiers Mirek Harwig, Idilay Kaymaz en Marleen Baas (vlnr). ( )

Jeugd AC Tion grossiert in plakken op Open Gelders Overijssels kampioenschap

  Sport

Een kleine tweehonderd atleten deden afgelopen weekend mee met het Open Gelders Overijssels kampioenschap in Ede. Daaronder 17 atleten van AC Tion Enschede. Ze namen samen 17 medailles mee naar huis.

Ede - Marleen Baas viel op met haar Twentse record speerwerpen bij de meisjes C. Baas wierp in haar eerste worp een afstand van 40.32 meter, hetgeen genoeg was voor haar eerste gouden medaille die dag. De tweede gouden medaille behaalde Baas bij het verspringen met een sprong van 5.27 meter en een tegenwind van 1.3 meter per seconde. De derde kwam er op het onderdeel 80 meter horden. Met een tegenwind van 2.0 kwam Baas tot een winnende tijd van 12.14 seconden.


Mirek Harwig is de snelgroeiende ster bij de jongens D dit seizoen. Harwig die zich snel ontpopt als meerkamper sprong bij het verspringen naar een winnende afstand van 5.07 meter en verbeterde zijn persoonlijke record hiermee met 27 cm. Ook won Harwig het kogelstoten met een nieuw persoonlijk record van 10.88 meter. Op de 4x80 meter werd de ploeg (Harwig, Gosselink, Wilting en Ebbing) eerste met een tijd van 43.27 seconden.

Idilay Kaymaz ging met goud, zilver en brons naar huis. Goud werd er gewonnen op de 300 meter horden in 50.92 sec. Het zilver was er op de 80 meter horden in 13.09 sec en en brons werd omgehangen voor de prestatie bij het verspringen met een afstand van 4.73 meter (tegenwind 1.7 m/s).

C Junior Floris Smink behaalde twee medailles. Goud was er voor hem op het onderdeel discuswerpen met een afstand van 40.49 meter en de zilveren medaille werd behaald met een worp van 12.04 meter bij het kogelstoten.

Yannick Ebbing was de grootste verrassing bij AC Tion. Ebbing, die nog nooit een atletiekwedstrijd had gedaan en sinds kort op atletiek zat, won de bronzen medaille op de 80 meter sprint bij de junioren D. Ebbing kwam tot een tijd van 11.30 sec na in de series al 11.15 sec te hebben gelopen. De finale liep-ie overigens na de 1.000 meter (3.27 min).

Rens Gosselink won het zilver op de 1000 meter en liep een tijd van 3.16.89 min. Marik Bredenoord werd derde bij de junioren D met de kogel. Bredenoord kwam tot een afstand van 8,72 meter. Ook is Bredenoord een begenadigd speerwerper en hier liet-ie 28.57 meter opmeten en werd hiermee 6e in het klassement. Zus Kyara Bredenoord kreeg bij de meisjes C brons omgehangen voor de 22.14 meter bij het discuswerpen.

Joan Hardon werd derde bij het hoogspringen meisjes D. Zij overbrugde een hoogte van 1.38 meter.

Meer berichten