3.400 jonge atleten in actie op Het Rutbeek

  Sport

Enschede - Het was zweten donderdag en vrijdag op Het Rutbeek voor z'n 3.400 kinderen van de groepen 7 en 8 van alle scholen voor primair en speciaal onderwijs uit de gemeente Enschede. Ze deden mee aan de Menzis Schoolvaardigheid. Deze sporttweedaagse werd dit jaar voor de 30e keer gehouden op het recreatiepark bij Enschede.

Wethouder Jurgen van Houdt van Zorg, Welzijn, Sport en Integratie en Gerharda Tamminga van Regio Twente, de eigenaar van Het Rutbeek verrichten samen de opening donderdagmorgen.

Het doel van deze tweedaagse sportdag is om de leerlingen op een actieve en sportieve wijze te enthousiasmeren en te motiveren.Een aantal kernactiviteiten die in de reguliere lessen bewegingsonderwijs aan bod komen, werden gemeten zoals hoogspringen, verspringen, mikken en sprinten. Zo weten de kinderen en hun leraren waar ze aan moeten werken.

Sinds 1989 wordt het evenement georganiseerd door de schoolvaardigheidscommissie, die bestaat uit een consulent sport en bewegen van gemeente Enschede en vakleerkrachten uit het primair en speciaal onderwijs. Daarnaast zijn ongeveer 150 vrijwilligers actief, waaronder scholieren van het voortgezet onderwijs, studenten van ROC Sport & Bewegen en Handel & Administratie en stagiaires van andere sportopleidingen.

Meer berichten