Café Friends verdedigt de eer wat betreft Fair Play.
Café Friends verdedigt de eer wat betreft Fair Play. ( )

Pinda Cup als inzet voor voetballende kroegtijgers

  Sport

Vijftien horeca-elftallen doen er zondag mee aan het Pinda Cup toernooi. Het is alweer de 40ste editie, die zoals gebruikelijk bij PW op het Diekman wordt gehouden. Entree is gratis. Recreatief voetbal staat voorop, de teams mogen gemengd zijn. Friends verdedigt de Fair Play.

Enschede - Titelverdediger Jansen is in poule B ingedeeld bij De Beiaard, Goody's, De Kater en Rocks. Rocks won het toernooi in 2014, De Beiaard in 1994. Goody's doet voor het eerst mee. Poule A is de 'poule des doods', waarin de verliezend finalist van vorig jaar Novi het opneemt tegen België, Fellini, De Pimpelaar en Shooters. Novi won het toernooi als De Geus in 2007 en 1996. België won de Pinda Cup recent nog, in 2015 en 2016.

De Pimpelaar won het toernooi in 1985, maar toen was de locatie van De Pimpelaar nog op de plek waar nu Paddy's zit. Shooters is de opvolger van De Pijp, dat tot 2003 de organisator was. De Pijp is de recordhouder met zes zeges. In poule C strijden CP, Friends, Cubanita, En Janssen en ONS/Oude Compagnie. Friends won jarig de Fair Play, de grootste beker. En Janssen werd in dat klassement tweede voor Molly's en Shooters.

Het toernooi begint om 11.00 uur. Op veld is het dan Fellini tegen Shooters, op veld 2 (dat van buurman SC Enschede) De Kater - Goody's en op veld 3 (hoofdveld SC Enschede) Novi - België. De finale is 15.45 uur. De prijsuitreiking is om 19.00 uur bij Jansen en Janssen.

Meer berichten