Foto:

Dames 1 van Vogido met historisch doelsaldo kampioen

  Sport

Enschede - Op woensdag 30 mei speelde Vogido Vrouwen 1 haar kampioenswedstrijd thuis tegen MVV'69. "De voorbereiding was goed en we hadden er alle vertrouwen in." Dit zegt trainer Herman Krisman. Dat bleek terecht: er werd met 6-1 gewonnen en het kampioenschap was een feit. Door Herman Krisman

Vele supporters waren gekomen om het jonge team aan te moedigen. Om 19.30 uur was de aftrap. Vanaf het begin werd al duidelijk dat er spanning was bij de dames. Dat was ook te zien aan het spel en de kansen die er normaal ingaan werden niet benut. Vogido was de betere ploeg, maar een uitval van MVV'69 leverde een vrije trap op en deze ging erin: 0-1.

Niets aan de hand nog. Het leek net of Vogido dit zelfs nodig had en door de steun van de supporters werd het spel beter en na een goeie uitval viel al snel de 1-1. Dit gaf nog meer vertrouwen en voor de rust konden de dames de 2-1 maken. Ze gingen dus met een goed gevoel de kleedkamer in.

In de tweede helft kwam het vertrouwde spel beetje bij beetje terug en al snel viel de 3e goal en toen wist het team dat het goed zat.

De dames wisten elkaar makkelijker te vinden en de driehoekjes waren er ook weer. De 4e, 5e en 6e goal kwamen voort uit goed spel en de eindstand (6-1) was dan ook verdiend.

Na het laatste fluitsignaal brak het vuurwerk los en de dames gingen aan de welverdiende champagne, kregen een grote beker uitgereikt en maakten een ereronde om het publiek te bedanken voor hun support.

Dit was de laatste wedstrijd en het doelsaldo van 164 doelpunten voor en 29 tegen was historisch voor Vogidobegrippen; geen ander team binnen de club heeft ooit zoveel doelpunten in één seizoen.

In en rond de kantine werd het feest met supporters tot in de late uurtjes voortgezet.

Zaterdag 2 juni was er de huldiging voor de dames, tijdens het U-14 toernooi. Daar mochten speelsters en trainer nog enkele prijzen in ontvangst nemen en zondag was het team uitgenodigd bij het restaurant Mister Pancake. Dit was geregeld door de begeleider van Heren 1 van Vogido.

"Het is mooi om te zien dat er mensen binnen Vogido spontaan iets aanbieden en dat er interesse is in het dames- en meisjesvoetbal bij deze club. Dat geeft een goed gevoel voor de toekomst. Nu gaan we op naar de 3e klasse, waar wij zeker weer een mooi voetbaljaar gaan beleven."

Meer berichten

Shopbox