De UT-Triathlon is een populaire wedstrijd onder triatleten in heel Nederland
De UT-Triathlon is een populaire wedstrijd onder triatleten in heel Nederland

UT-Triathlon ondanks onweer groot succes

  Sport

Enschede - De 33e editie van de UT-Triathlon afgelopen zondag trok ruim 650 deelnemers naar de campus in Enschede.

De UT-Triathlon is ondertussen een populaire wedstrijd onder triatleten in heel Nederland. Dit jaar waren zowel de 2e, 3e en 4eDivisie van de landelijke Teamcompetitie Triathlon vertegenwoordigd. Nieuw dit jaar was een livestream van het zwembad die op het finishterrein en op internet gezien kon worden.

Bij een stralende zon klonk het startschot om 09.30 in de ochtend en gingen de eerste triatleten van start op een individuele mini-triathlon. Later stonden de atleten wederom aan de start van de 1/8 teamtriatlon, waarin teams van 4 deelnemers met elkaar zo snel mogelijk een 1/8e triathlon afgelegd hebben. Ook voor de jeugd was er een wedstrijd en hier bleek een hoop jong talent aan de start te staan. De snelste jonge talenten hadden slechts een ruim half uur nodig om de finish te bereiken na een 1/16e triathlon.

Na 15.00 kon er niet meer gestart worden, vanwege het dreigende noodweer. De wedstrijdleiding besloot daarom de middagserie van de 2eDivisie af te gelasten. Dit mocht echter de pret niet drukken. Alle atleten hebben aan de start gestaan van in ieder geval de ochtendserie, waardoor er gelukkig wel een klassement kon worden opgemaakt. De zon mocht dan niet meer stralen, maar na een overdekte prijsuitreiking keerden veel triatleten met een stralend gezicht weer terug naar huis.

Meer berichten