De Nederlandse selectiespelers Jim Kwakkel en Bram Meijer van TEZ in actie tijdens de finale in de hoofdklasse, die wegens onweer werd afgebroken.
De Nederlandse selectiespelers Jim Kwakkel en Bram Meijer van TEZ in actie tijdens de finale in de hoofdklasse, die wegens onweer werd afgebroken. (Foto: Marnix Reckman)

Ondanks onweer en pijnlijk oog geslaagd padeltoernooi bij TEZ

  Sport

Juist de hoofdklassefinale op het NPB Padel-toernooi bij TEZ moest zondag worden afgebroken vanwege het onweer. "Het was een genot om naar te kijken, maar het duurde veel te kort'', zegt Erik Kuitert van TEZ. Op dinsdag 22 mei, om 17.00 uur, wordt het restant van de eindstrijd gespeeld.

Enschede – Bij de Enschedese tennis- en padelclub TEZ aan de Geessinkweg noemen ze padel de snelst groeiende sport van de wereld. "Wij waren in 2010 de eerste club met padelbanen in Nederland'', zegt Kuitert. "Nu liggen er wel 200 padelbanen in het land.'' Kuitert kwam in het tweedaagse padeltoernooi uit in de categorie klasse 1 spelers, het niveau onder het hoogste niveau, dat van de hoofdklasse.

Kuitert speelde samen met Joop Dijk drie wedstrijden en verloor drie keer. "We kwamen er niet aan te pas. De tegenpartij was bijna de helft van onze leeftijd. Maar het was een geslaagd toernooi. We hebben mooi weer gehad.'' Het toernooi bij de klasse 1 spelers werd gewonnen door Arwin Romeijn uit Alkmaar en Conrad Bel uit Rotterdam. Zij wonnen in de finale van Robert den Dunnen en Jan Zeilstra uit Joure.

De finale in de hoofdklasse ging tussen Jim Kwakkel en Bram Meijer van TEZ en Peter Bruiskens en Berend Boers uit Oldenzaal, alle vier behorend tot het Nederlands padelteam. Kwakkel en Meijer leidden met 4-2 toen de wedstrijd werd afgebroken vanwege het onweer. De finale wordt op 22 mei uitgespeeld bij een stand van 4-2.

In totaal deden er 21 koppels mee aan het toernooi. Bij de heren werd er behalve in de hoofdklasse en de klasse 1 ook in klasse 2 gespeeld. Bij de vrouwen ging de eindzege naar Tine Simons en Anouk Aveskamp van TEZ. Ze speelden in de finale tegen Heleen Jägers en Lianne de Boer van TEZ. "Anouk en ik wonnen de eerste set met 6-3'', zegt Tine Simons. "In de tweede set moest Lianne opgeven door een blessure. Ze kreeg een bal op haar oog. Ze raakte de bal niet goed - van haar racket op het oog. Ze liep een kneuzing op en had veel pijn.'' Simons speelt nu zes jaar padel, naast het tennissen. "De laatste jaren padel ik wel wat fanatieker. Of het leuker is dan tennis? Het heeft allebei zijn charmes. Zomers doe ik iets vaker tennis. Bij padel sta je mooi beschut. Dat kun je ook goed doen als het koud is.''

Van 3 tot en met 9 september wordt bij TEZ aan de Geessinkweg het NK padel gehouden. "De kwalificaties zijn doordeweeks en in het weekend de finales'', zegt Tine Simons van TEZ. Bij de heren zijn er dan drie categorieën en bij de dames twee.

Meer berichten