Na het zwemmen in het UT-buitenbad fietsen de atleten hun rondjes op de campus.
Na het zwemmen in het UT-buitenbad fietsen de atleten hun rondjes op de campus.

Ruim 600 atleten aan start van 33e UT-Triathlon

  Sport

Maar liefst 650 atleten staan er zondag aan de start van de UT-Triathlon. Deze 33e editie zijn de 2e, 3e en 4eDivisie van de landelijke Teamcompetitie Triathlon te gast. Ook recreanten staan aan de start van de Team Triathlon, de individuele 1/8e Triathlon en de Estafette Triathlon. Dit jaar doet een recordaantal Mini's mee. Deze atleten van 8 tot en met 15 jaar leggen een parcours af van 200 meter zwemmen, 8 km fietsen en 2,3 km lopen.

ENSCHEDE – Om 9.30 's ochtends is de aftrap met een korte triathlon voor alle individuen uit de teams. De uitslag van deze ochtendserie bepaalt de startvolgorde van de teams later in de middag. In de finale voor de dames en heren van de 2eDivisie worden de snelste zeven teams van snel naar langzaam weggestart, zodat er spannende inhaalrace ontstaat. De finales van de dames- en herenteams zijn respectievelijk om 15.55 en 16.10 uur.
De wedstrijd wordt gehouden op de campus van de Universiteit Twente. Het zwemonderdeel vindt plaats in het UT-buitenbad. Daarna fietsen de atleten één of meerdere rondes van 4 km om de campus. Het loopparcours gaat rond het finishterrein aan de Drienerlolaan.
Het belooft een mooie wedstrijd te worden. Supporters zijn meer dan welkom. Wil je een kijkje achter de schermen? Meld je dan aan als vrijwilliger via uttriathlon.nl/vrijwilliger

Meer berichten