De volledige selectie ging na afloop van IJVV-Sparta op de foto om elftalleider Jan Maris veel sterkte te wensen na zijn operatie.
De volledige selectie ging na afloop van IJVV-Sparta op de foto om elftalleider Jan Maris veel sterkte te wensen na zijn operatie. (Foto: Michel Bakker)

Sparta niet voor niks naar IJsselmuiden

  Sport

Sparta Enschede beleefde afgelopen weekend een heerlijke middag in IJsselmuiden. Het moest afreizen naar de nummer vier op de ranglijst, IJVV, om in het restant van de eerder dit seizoen gestaakte wedstrijd een 1-0 achterstand ongedaan te maken.

Enschede - In deze opdracht slaagden de manschappen van trainer Jeroen Niks met veel overtuiging. Na drie kwartier spektakel stond er een 2-4 eindstand op het scorebord.

"We wisten dat we veel risico moesten nemen, maar we hadden een goed strijdplan. IJVV is eigenlijk geen moment in de wedstrijd geweest", aldus Jeroen Niks. De doelpunten aan Sparta-zijde werden verzorgd door Ronald te Morsche, Dewi Perik, Danny Reinders en Daan Akkerman.

Niks: "Het was genieten aan de zijlijn. Dit soort hoogtepunten hebben we dit seizoen niet al te vaak gekend, maar als een vooraf uitgedacht plan zo goed ten uitvoer wordt gebracht, dan geeft dat veel voldoening."

Sparta speelt de komende weken nog wedstrijden tegen VV Voorwaarts, SVI Zwolle en op de laatste speeldag komt IJVV ook nog op tegenbezoek in Enschede. Jeroen Niks wil het seizoen graag goed afsluiten. "Onze doelstellingen (Niks had graag meegedaan om de prijzen, maar zelfs een periodetitel zat er niet in, red.) hebben we niet gehaald en dat is natuurlijk niet goed. Toch moeten we leren van onze fouten en de verbeterpunten meenemen naar het volgende seizoen."

Komende zaterdag ontvangt Sparta thuis degradatiekandidaat VV Voorwaarts. Eerder dit seizoen pakte Sparta pas in de blessuretijd via spits Dewi Perik de punten in Westerhaar. De wedstrijd op sportpark Schreurserve begint zaterdag om 15.00 uur .

Pupil van de week is Stian van Dijk uit Sparta JO9-12. Hij voorspelt voor zaterdag 1-1.

Meer berichten