In de voetbalspeeltuin worden kinderen uit alle wijken van de stad beziggehouden met diverse spelvormen.
In de voetbalspeeltuin worden kinderen uit alle wijken van de stad beziggehouden met diverse spelvormen.

Speeltuin als opstapje naar voetbalcarrière

  Sport

Enschede - Vooruitlopend op de te vormen Sportcampus Diekman begint Sportclub Enschede op maandag 14 mei met een voetbalspeeltuin. Technisch Coördinator Hans van den Berg: "We krijgen steeds meer jonge leden en die willen we daarmee graag bedienen."

De opening zal worden verricht door Hoofd Jeugdopleidingen Michel Jansen van FC Twente. "Wij zijn een samenwerking aangegaan met de Buitenschoolse Opvang van Humanitas en gaan in de toekomst ook samenwerken met Scoren in de wijk van FC Twente. Op die manier betrekken we ook kinderen van buiten de club bij de speeltuin."

In de voetbalspeeltuin worden kinderen uit alle wijken van de stad beziggehouden met diverse spelvormen. De kleintjes, die de grondbeginselen van de voetbalsport onder de knie willen krijgen, worden speels vermaakt door de Sportclubtrainers op het Mini-soccer kunstgrasvoetbalveld.

Van den Berg: "De opzet is dat zij na een aantal weken gevraagd worden om lid te worden. Wij streven ernaar dat in de toekomst, onder de vlag van Sportcampus Diekman, kinderen en ouders een soort passé partout krijgen, zodat zij niet alleen kunnen spelen in de voetbalspeeltuin, maar ook kunnen gaan zwemmen en klauteren in de klimhal. De ouders zouden in de tussentijd met eenzelfde soort passe partout naar een van de twee fitnisscentra op de campus kunnen gaan om daar te gaan sporten onder begeleiding."

Meer berichten