Logo huisaanhuisenschede.nl


Spelmoment uit de verloren wedstrijd ASC '62 - Sparta. Komende zaterdag speelt Sparta thuis tegen de Dalfsenaren.
Spelmoment uit de verloren wedstrijd ASC '62 - Sparta. Komende zaterdag speelt Sparta thuis tegen de Dalfsenaren. (Foto: cvv Sparta)

Sparta wil jaar met goed gevoel afsluiten

  Sport

Het eerste elftal van Sparta Enschede heeft geen goede periode achter de rug. Nadat vorige week in een knotsgek duel de punten moesten worden gelaten aan De Esch in Oldenzaal (5-4), werd afgelopen weekend verloren van Enter Vooruit.

Ondanks een groot veldoverwicht en legio kansen stonden de Spartanen aan het eind met lege handen: 3-1. Komend weekend treedt Sparta thuis aan tegen ASC '62.

Sparta ging voorspoedig van start tegen Enter Vooruit. Al in de tweede minuut mocht Daan Akkerman vrij op het doel af en hij tekende alweer zijn 14e treffer van het seizoen aan. Sparta had voor rust het duel eigenlijk al moeten beslissen, maar vergat meerdere malen de trekker over te halen. Enter Vooruit kwam terug in de tweede helft en toonde zich dodelijk effectief door de schaarse kansen wel te benutten, daar waar Sparta bleef grossieren in het missen van mogelijkheden. Met 3-1 pakte Enter Vooruit de punten en handhaaft het zich in de top van de ranglijst in de tweede klasse H. Met dit verlies is het voor Sparta duidelijk dat de prijzen in dit seizoen gemist gaan worden. Ook de kansen op de derde periode lijken verkeken en dat is jammer, want de start in deze periode was nog zo goed met een 1-5 winstpartij tegen koploper DOS Kampen. Er moet inmiddels zelfs met een schuin oog naar beneden gekeken worden.

Tegenstander ASC '62 uit Dalfsen bivakkeert op een marge van 6 punten op de 12e plek op de ranglijst, een nacompetitieplek. De punten zullen dus gepakt moeten worden, maar eerder dit seizoen werd er in Dalfsen met 2-0 verloren. Sparta is dus gewaarschuwd. Trainer Jeroen Niks kan beschikken over een vrijwel complete selectie en wil het seizoen met een goede serie wedstrijden afsluiten. De wedstrijd tussen Sparta en ASC '62 begint zaterdag om 15.00 uur op sportpark Schreurserve.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox