Michel Weiss (links) samen met hoofdtrainer Jeroen Niks (midden) en assisttent-trainer Leon Schmitz:  "Het goede gevoel is helemaal terug."
Michel Weiss (links) samen met hoofdtrainer Jeroen Niks (midden) en assisttent-trainer Leon Schmitz: "Het goede gevoel is helemaal terug." (Foto: Klaas Friskus)

Michel Weiss: 'Het goede gevoel is helemaal terug'

  Sport

Komende zaterdag ontvangt Sparta thuis het Zwolse WVF. Afgelopen weekend legde Sparta koploper DOS Kampen over de knie. Dat het goede gevoel nu helemaal terug is in de hoofdmacht van Sparta wordt beaamd door assistent-trainer Michel Weiss: "We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld in Kampen en dat geeft vertrouwen voor de eindfase van de competitie".

Enschede - Michel Weiss (39) is dit seizoen assistent van hoofdtrainer Jeroen Niks en loopt tevens stage bij Sparta in het kader van zijn TC2-opleiding. Beiden kennen kennen elkaar goed van hun periode als voetballer bij Heracles Almelo en toen Jeroen Niks vorig seizoen benoemd werd tot hoofdtrainer wist hij Weiss (toen nog actief bij FC Het Centrum) terug naar Sparta te halen. Weiss was al een aantal jaren actief als speler in de eerste selectie van Sparta, maar staat nu dus langs de lijn.

De samenwerking met Jeroen Niks bevalt Weiss prima: "We vullen elkaar goed aan. Jeroen zet uiteraard de grote lijnen uit, maar ik heb voldoende gelegenheid om mijn accenten toe te voegen. Samen met de overige leden van de staf vormen we een prima begeleidingsteam."

Uiteraard wil Weiss in de toekomst ooit weer op eigen benen staan: "Bij FC Het Centrum was ik al een periode hoofdtrainer. Ik wil me graag verder ontwikkelen en natuurlijk hoort daar ook een volgende stap bij. Eerst wil ik echter een goede periode bij Sparta doormaken, het bevalt me hier uitstekend."

Weiss kijkt met vertrouwen uit naar de ontmoeting met WVF: "Tegen DOS Kampen speelden we onze beste wedstrijd van het seizoen. DOS stond bovenaan, maar we hebben ze in de tweede helft alle hoeken van het veld laten zien. De eindstand van 1-5 was een goede afspiegeling van het krachtsverschil. Tegen WVF moeten we die lijn doortrekken."

Meer berichten