Bennie Wiggers toen hij 70 jaar lid van de KNDB was.
Bennie Wiggers toen hij 70 jaar lid van de KNDB was.

Enschedees damicoon Bennie Wiggers overleden

  Sport

De Enschedese dammer en erevoorzitter van de Enschedese damclub EDC Bennie Wiggers is donderdag 8 maart na een ziekbed op 81-jarige leeftijd overleden.

Enschede - Bennie was maar liefst 26 keer clubkampioen van EDC, vier keer jeugdkampioen van Overijssel (in 1953, 1954, 1955 en 1956), twee keer kampioen van Overijssel (in 1960 en 1968) en tweevoudig NK-finalist.

Wiggers vervulde binnen de Enschedese damclub jarenlang allerlei bestuursfuncties en werd daarvoor onderscheiden als Lid van Verdienste van de Provinciale Overijsselse DamBond (PODB).

Hij ontving het Erediploma KNDB in 1998 en werd koninklijk onderscheiden met de eremedaille in zilver verbonden aan de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten op damgebied, speciaal voor het jeugdwerk dat hij verrichtte in Enschede.

Helaas moest Wiggers in 2000, na een tia die zijn gezichtsvermogen aantastte, de actieve damsport vaarwel zeggen. In juni 2009 ontving Wiggers de oorkonde ter gelegenheid van zijn meer dan 60-jarig lidmaatschap van de Koninklijke Nederlandse Dambond.

Met het heengaan van Wiggers verliest damclub EDC, na een lidmaatschap van 70 jaar, een van haar markantste en trouwste leden. De crematie vindt op woensdag 14 maart plaats.

Meer berichten
Shopbox