Een trotse Rico met z'n coach Sirach Cooiman.
Een trotse Rico met z'n coach Sirach Cooiman.

Rico Poppinghaus wint brons op NK judo

  Sport

Rico Poppinghaus heeft zaterdag 10 maart een knappe prestatie neergezet op het NK. De Enschedeër won in de klasse tot 46kg het brons.


In de eerste ronde won Rico met ippon van Paolo Maaskant. In de tweede ronde stond hij tegenover Daan Radier. Na een spannende partij verloor Rico in de golden score. In de herkansingen werd er wederom op ippon gewonnen, nu van streekgenoot Rian Meijers uit Hengelo. De volgende partij tegen Bono Kersten liet Rico zien stappen te hebben gemaakt en hij gooide de voormalig nummer twee van de Dutch Open twee keer met waza-ari. De vijfde partij tegen Alain Vacqiuer werd voor het einde van de partij beslist. Vrij snel na het duel stond wederom Daan Radier tegenover de snelle Tukker. Dit keer wist Rico hem met dominant judo uit te schakelen. Doordat uiteindelijk ook de partij om het brons tegen Theunissen werd gewonnen ging de plak met die kleur mee naar Enschede.

Het is voor Rico zijn eerste medaille op een NK. Bij de jongens -50kg was trainingsmaatje Owen Taylor ook goed op koers, maar hij verloor de halve finale tegen de latere kampioen en daarna zijn partij om het brons. De andere judoka's van Stichting Judosport Oost die in actie kwamen (Ereni Bouwhuis, Naomi Overkamp, Rut Bouwhuis, Thijmen Pereboom, Jorn Barneveld en Nick Meijer) kwamen helaas niet in de buurt van de medailles.

Meer berichten
Shopbox