Sparta viert het doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit.
Sparta viert het doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit. (Foto: Henk Pluimers)

Jeroen Niks: 'Goed resultaat is als doping voor het team'

  Sport

Aankomende zaterdag neemt Sparta het in eigen huis op tegen Be Quick '28 uit Zwolle. Na het gestaakte duel tegen IJVV en de algehele afgelasting afgelopen weekend kunnen de manschappen van trainer Jeroen Niks weer aan de slag. De doelstelling is duidelijk: drie punten.

Enschede - Twee weken geleden keerde Sparta na 45 minuten voetbal onverrichterzake terug uit IJsselmuiden. Na een snelle 1-0 achterstand herstelde Sparta zich uitstekend en drukte het IJVV terug op eigen helft. Na enkele incidenten rond IJVV-speler Hicham Ziyech (de broer van Ajacied Hakim Ziyech) in de eerste helft durfde de scheidsrechter van dienst het niet aan om de wedstrijd te vervolgen. "Voor ons een slechte beslissing", aldus Jeroen Niks. "We herstelden ons prima na een slecht begin en trokken de wedstrijd volledig naar ons toe. De beslissing om de wedstrijd te staken viel absoluut in ons nadeel uit."

Tegen Be Quick '28 dus een nieuwe mogelijkheid voor Sparta. Het heenduel eerder in Zwolle eindigde in een overtuigende 4-0 overwinning en Sparta speelde toen haar beste wedstrijd van dit seizoen. "We zitten nu in een lastige fase, maar we hebben voldoende voetballend vermogen. Het moet iedereen echter duidelijk zijn dat dit er pas uitkomt als we de taken op elke positie goed uitvoeren en de echte wil om te winnen tonen", aldus Niks.

Sparta kan tegen Be Quick '28 beschikken over een vrijwel complete selectie. Verdediger Rody de Graaff is aan zijn meniscus geopereerd en zal tot het einde van het seizoen ontbreken. Verder is de groep intact en dat geeft Jeroen Niks het nodige vertrouwen. "We hebben nog twaalf wedstrijden te spelen en alles ligt nog open. Het enige dat nu echter telt is resultaat, want dat is doping voor de groep. Tegen Be Quick '28 reken ik daarom op een goede teamprestatie en een overwinning".

Meer berichten
Shopbox