Vier Enschedese medailles op NK Judo voor junioren

  Sport

Almere - Judoka's van Stichting Judosport Oost uit Enschede behaalden zaterdag op het NK Junioren in Almere maar liefst vier medailles. Dat lukte de Tukkers nog niet eerder. Bij de mannen werd er goud gehaald door Daan Moes (Almelo) en Jelle Snippe (Enschede, foto boven - tweede van links). Het zilver was er voor Younes Braakhuis (Enschede) en brons was er voor Renee van Harselaar (Enschede).

Bij de mannen tot 100 kg maakt Jelle Snippe zijn favorietenrol waar. Hij won de afgelopen jaren al vele medailles op de verschillende NK's. Het was voor Jelle zijn eerste individuele titel in de klasse tot 100 kg. Extra knap: Hij versloeg zijn tegenstanders allemaal met ippon.

In de klasse boven de 100 kg won Younes Braakhuis zilver na een langdurige afwezigheid in de dojo. Hij ging naar het NK 'om weer plezier in de sport te krijgen' en dat is zeker gelukt.

Renee van Harselaar behaalde op haar 18e verjaardag een knappe bronzen medaille in de klasse tot 70 kg. Ze presteert al jaren constant, met vele bronzen medailles als gevolg.

Vrijdag worden de kampioenen gehuldig in de dojo van de Twentehallen aan de De Reulver 120 in Enschede.

Meer berichten
Shopbox