Het finishen van een triathlonwedstrijd geeft, ongeacht de afstand of tijd, een enorme kick.
Het finishen van een triathlonwedstrijd geeft, ongeacht de afstand of tijd, een enorme kick.

Nog enkele startplaatsen vrij op triathlon UT

  Sport

De 33e UT-Triathlon wordt zondag 13 mei gehouden. Tijdens deze wedstrijd strijden atleten om de winst op de individuele afstand, in teamverband of bij de estafette. De inschrijving is reeds geopend, maar aanmelding is nog mogelijk.

Enschede - Het gaat om een achtste triatlon: 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Deze afstand kan individueel, als team of als estafette afgelegd worden. Als team gaan er 3 of 4 mensen samen zwemmen, fietsen en lopen. Bij de estafette gaat er één persoon zwemmen, één iemand fietsen en weer aan ander hardlopen. Voor kinderen is er een aparte afstand, waarbij 200 meter gezwommen wordt, 8 km gefietst en 2,3 km hardgelopen. 

Iedereen kan aan triathlon doen: het is er voor jong en oud. Ook één of twee onderdelen meedoen is mogelijk, via de estafette. De benodigdheden zijn enkel een zwembroek, loopschoenen, fiets met werkende remmen en een fietshelm. Bij triathlon gaat het vooral om het plezier in het combineren van de verschillende sporten. Het finishen van een triathlonwedstrijd geeft, ongeacht de afstand of tijd, een enorme kick.

Ben je een ervaren triatleet en wil je een scherpe tijd op dit mooie parcours neerzetten? Of wil je eens proberen hoe het voelt om te finishen bij een triathlon? Schrijf je dan in via www.uttriathlon.nl

Meer berichten
Shopbox