Tore Tielemans, Kjeld Tielemans en Maikel Boelema (vlnr) zijn inmiddels volop in training om in juni minstens drie keer de Alpe d'Huez te kunnen beklimmen.
Tore Tielemans, Kjeld Tielemans en Maikel Boelema (vlnr) zijn inmiddels volop in training om in juni minstens drie keer de Alpe d'Huez te kunnen beklimmen.

Drie keer Alpe d'Huez op: kilo's kwijtraken en euro's verdienen

  Sport

Kjeld Tielemans, zijn broer Tore Tielemans en z'n zwager Maikel Boelema doen dit jaar mee aan Alpe d'Huzes. Het idee is afkomstig van Kjeld: "Ik zag beelden van de vorige editie voorbij komen op het Journaal en ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wilde wat kilo's kwijtraken en vorig jaar had ik daarvoor al meegedaan aan de tien kilometer bij de Enschede Marathon."

Enschede - Na het zien van dat Journaal besloot Kjeld om Tore en Maikel te vragen ook mee te doen. "Voor Tore was het nog even de vraag of hij in verband met zijn studie mee zou kunnen. Maar gelukkig bleek dat te combineren. En zo gaan wij als Team HeleBoelTiel begin juni drie keer de Alpe d'Huez op."

Twee vliegen

"Deelname betekent voor ons dat we twee vliegen in een klap slaan. We houden ervan om ons fysiek uit te dagen. Van gefascineerd een bergetappe in de Tour kijken tot de wens het ooit zelf ook eens te doen. En wat is er dan mooier om dit te combineren met een goed doel?"

Kanker

"Zoals zoveel mensen zijn wij ook van dichtbij getroffen door die verschrikkelijke ziekte kanker. En helaas zijn er ons ook mensen ontvallen. Voor hen is het te laat, maar om hun nagedachtenis eer aan te doen en zij die er dagelijks mee moeten leven en tegen moeten vechten te kunnen helpen, zetten wij heel graag ons beste beentje voor. Wij voelen ons bevoorrecht dat wij in de gelegenheid zijn om ons steentje in de strijd tegen kanker op deze manier bij te dragen."

Acties

"Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, hebben wij inmiddels diverse acties op touw gezet. Zo hebben wij een benefietdiner bij Beiaards Bistro, een spinningmarathon bij Fit Form, een sponsorloop bij OBS de Esmarke en een benefietbarbecue bij de Kachel gepland staan. Daarnaast hebben wij diverse betaaldvoetbalclubs en bekende Nederlanders benaderd om items beschikbaar te stellen voor een veiling."

Van FC Twente, Heracles, Vitesse en Sparta Rotterdam heeft het trio al toezeggingen binnen en zelfs Marco Borsato stelt wat beschikbaar voor de veiling. Hartverwarmend zijn ook de donaties van de vele bedrijven en particulieren. Mensen of bedrijven die iets kunnen missen, kunnen hiervoor terecht op https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/heleboeltiel

Meer berichten
Shopbox