Logo huisaanhuisenschede.nl


Twan van den Abeelen (midden) weet dat het een lastige pot wordt, maar heeft vertrouwen in een goede afloop. "We hebben nog wat goed te maken. Laat Den Ham dus maar komen!"
Twan van den Abeelen (midden) weet dat het een lastige pot wordt, maar heeft vertrouwen in een goede afloop. "We hebben nog wat goed te maken. Laat Den Ham dus maar komen!"

Twan van den Abeelen: 'Ik moet medogenlozer worden'

  Sport

Sparta neemt het zaterdag in eigen huis op tegen VV Den Ham. De ploeg die de afgelopen vier seizoenen werd geleid door huidig Sparta-trainer Jeroen Niks presteert dit seizoen opvallend goed en staat op een tweede plek, net achter koploper DOS Kampen.

Enschede - Middenvelder Twan van den Abeelen weet dat het een lastige pot wordt, maar heeft vertrouwen in een goede afloop: "Als iedereen bij ons zijn normale niveau haalt, moeten we Den Ham kunnen verslaan."

Van den Abeelen (21) speelt alweer drie seizoenen in het eerste team en doorliep vanaf de F-jeugd de hele voetbalopleiding van Sparta. Hij is dus een echte Spartaan. Maar wel eentje met ambities: "Het is mooi om te spelen met veel van mijn vrienden, maar ik wil me blijven ontwikkelen als voetballer en elk seizoen belangrijker zijn voor het team."

Eerder dit seizoen redde Van den Abeelen voor Sparta een punt in de uitwedstrijd tegen Den Ham. Als invaller benutte hij op fraaie wijze in de slotseconde een vrije trap, op het moment dat Sparta al met tien man speelde en op weg naar een nederlaag leek. Kritisch op zijn eigen spel is hij zeker: "Mijn techniek en inzicht zijn prima, maar ik moet ook leren meedogenlozer in mijn spel te worden, met name bij balbezit voor de tegenstander."

Met Den Ham treft Sparta dus een lastige opponent. "Vorig seizoen hadden we weinig moeite met Den Ham, maar dat telt nu niet meer. Ze spelen met veel inzet en beleving en daar moeten wij een passend antwoord op vinden", aldus Van den Abeelen. "We gaan echter altijd voor een driepunter. Niemand mag zich nu nog verstoppen achter excuses. We draaien geen goed seizoen, maar we hebben nog wat goed te maken. Laat Den Ham dus maar komen."

De wedstrijd tussen Sparta en Den Ham op sportpark Schreurserve begint zaterdag om 15.00 uur.

1 reactie
Meer berichten


Shopbox