Logo huisaanhuisenschede.nl


Een Deense deelnemer aan de SIG van 2010 in Enschede. Foto: Wouter Borre / TC Tubantia
Een Deense deelnemer aan de SIG van 2010 in Enschede. Foto: Wouter Borre / TC Tubantia ( )

Kwetsbare sporters hebben hun eigen EK in Enschede

  Sport

Enschede - De Social Inclusion Games (SIG) komen deze zomer naar Nederland. Sterker nog, naar Enschede. Meer dan 1.500 deelnemers reizen eind juli af naar Sportcampus Het Diekman. De Social Inclusion Games, die worden gehouden van 29 juli tot en met 4 augustus, is een soort 'EK voor kwetsbare mensen'. Deelnemers zijn cliënten van de maatschappelijke opvang, vrouwenopvang, sociale verslavingszorg en GGZ. Sporters uit 15 landen doen mee.

"Enschede ondersteunt dit evenement van harte", aldus sportwethouder Jurgen van Houdt. "De gemeente gelooft in een inclusieve samenleving, waarin iedereen meedoet en ertoe doet. We sluiten geen mensen uit. Enschede is van en voor ons allemaal. Sport verbroedert en biedt voor ons allen kansen om onze talenten te laten zien. We hopen van harte dat veel inwoners en organisaties net als bij het EK vrouwenvoetbal hier hun schouders onder zetten en hun maatschappelijke betrokkenheid tonen om het samen tot een groot succes te maken."

Voorzitter Bert Deliën van de organiserende Stichting Social Inclusion Games Nederland: "Dankzij een Europese subsidie van 500.000 euro kunnen wij dit evenement samen met Enschede neerzetten. In overleg met de gemeente is gekozen voor sportcampus Het Diekman. Een prima bereikbare locatie met heel goede faciliteiten. De deelnemers zullen meedoen met diverse sporten zoals voetbal, softbal en volleybal. Dat is allemaal op Het Diekman beschikbaar. We zijn ook van plan om naast de sportactiviteiten bijeenkomsten te organiseren voor de maatschappelijke organisaties om internationale ervaringen uit te wisselen op het gebied van meedoen en gezondheid."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox