Logo huisaanhuisenschede.nl


Rob van Holland in actie in de thuiswedstrijd tegen Nunspeet. Hij beseft dat een overwinning zaterdag noodzakelijk is: "Tegen ASC '62 lieten we het afgelopen weekend afweten, dus we hebben wat goed te maken."
Rob van Holland in actie in de thuiswedstrijd tegen Nunspeet. Hij beseft dat een overwinning zaterdag noodzakelijk is: "Tegen ASC '62 lieten we het afgelopen weekend afweten, dus we hebben wat goed te maken."

Sparta wil eerherstel tegen Blauw Wit '66

  Sport

Aanstaande zaterdag neemt Sparta het in eigen huis op tegen Blauw Wit '66. In veel opzichten kan in deze wedstrijd wat rechtgezet worden. In de seizoensopening liet Sparta bij Blauw Wit '66 direct punten liggen (1-1) en afgelopen weekend werd onnodig verloren van ASC '62 (2-0).

Enschede - Verdediger Rob van Holland beseft dat een overwinning zaterdag noodzakelijk is: "We moeten de punten in eigen huis houden. Tegen ASC '62 lieten we het afweten, dus we hebben wat goed te maken." Voor Rob van Holland (20) is Sparta al heel wat jaren bekend terrein. Begonnen in de F-jeugd doorliep hij de hele jeugdopleiding en hij maakte al op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal, nota bene onder leiding van zijn vader Jan-Willem van Holland (nu actief bij NEO). Nadat blessureleed in de afgelopen seizoenen regelmatig voor problemen zorgde, is dit seizoen de ommekeer gekomen.

Rob speelde zich in de voorbereiding in de eerste selectie en is al het hele seizoen een vaste waarde in het team van trainer Jeroen Niks. "Het bevalt me uitstekend bij Sparta. Veel vrienden spelen hier en ik ben blij met mijn rol in het elftal als centrale verdediger."

Het seizoen kende afgelopen weekend dus een slechte hervatting voor Sparta. Ambities zijn er wel bij de Spartanen, voetballend komt het er allemaal nog niet uit. "Een combinatie van pech en stroefheid in ons eigen spel achtervolgt ons al het hele seizoen. We hebben afgesproken om de rest van de competitie vol gas te geven. De wedstrijd tegen ASC '62 was in dat opzicht dus een valse start", aldus Van Holland.

Zaterdag is er de kans op eerherstel tegen Blauw Wit '66. "In Holten kregen we met een gelijkspel te weinig. Nu is er geen andere optie dan de volle winst." De wedstrijd start zaterdag om 14.30 uur op sportpark Schreurserve.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox