Lars Kikkert in actie tijdens de uitwedstrijd tegen FC Zutphen, toen nog in de 1e klasse. Foto: Paul Kuipers
Lars Kikkert in actie tijdens de uitwedstrijd tegen FC Zutphen, toen nog in de 1e klasse. Foto: Paul Kuipers (Foto: Paul Kuipers)

Sparta wil goede serie doorzetten tegen DZSV

  Sport

Na een moeizaam begin van de competitie heeft Sparta E. de smaak nu goed te pakken. Tegen Voorwaarts V. uit Westerhaar werd afgelopen weekend alweer de derde zege op rij geboekt en daarmee is de aansluiting met de subtop weer gevonden.

Enschede - Komende zaterdag staat op Sportpark Schreurserve het duel tegen DZSV uit Dinxperlo op het programma. Middenvelder Lars Kikkert heeft er vertrouwen in. "Tegen Voorwaarts hadden we het eerst lastig. Het veld was matig en daar had Voorwaarts het meeste voordeel van. Toch hebben we puur op wilskracht deze wedstrijd in de laatste minuut gewonnen. Dewi Perik liep een voorzet van Danny Reinders binnen en dat was een enorme opsteker voor ons."

Met Lars Kikkert (26) heeft trainer Jeroen Niks een speler in zijn selectie die inmiddels als een echte sterkhouder in het team kan worden beschouwd. Kikkert is bezig aan zijn vierde seizoen in het Sparta-shirt, na zijn opleiding te hebben genoten bij VV Bergentheim. Naast speler in de eerste selectie is hij ook actief in de jeugdopleiding van Sparta en assisteert dit seizoen bij de JO15-1.

"Voor mijn studie ben ik destijds naar Enschede verhuisd en zo ben ik bij Sparta terecht gekomen. Mijn plannen zijn zo hoog mogelijk te voetballen met Sparta. Ik heb een aantal seizoenen eerste klasse gespeeld met Sparta en dat is een competitie met veel mooie ploegen. Het lijkt me geweldig om weer op dat niveau te kunnen spelen."

Lars kijkt vooruit naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag: "DZSV is een hele stugge tegenstander, vorig seizoen verloren we beide wedstrijden van hun. Ze hebben veel power in de ploeg, maar we zullen hierin mee moeten gaan en uiteindelijk op basis van onze kwaliteiten het verschil moeten maken. We hebben nu drie overwinningen op rij geboekt, komende zaterdag gaan we deze serie doorzetten!"

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox