Benno van Weersel ruikt periodetitel met Sportlust

  Sport

Een overwinning bij Be Quick Zutphen volstaat zaterdag voor Sportlust voor het winnen van de eerste periode. "Als Harfsen van ze kan winnen, waarom wij niet? Ze zijn niet onverslaanbaar'', zegt Benno van Weersel, de trainer van Sportlust.

Glanerbrug – Als enige club in Enschede heeft Sportlust een standaardelftal op de zondag én de zaterdag. Benno van Weersel is de trainer van de zaterdagtak. Na zeven wedstrijden is Sportlust nog ongeslagen: vijf gewonnen, twee gelijk. Met 17 punten staat Sportlust tweede, één punt achter koploper Be Quick Zutphen. En laat Be Quick - Sportlust zaterdag nou de laatste wedstrijd van de eerste periode zijn… "Be Quick is in principe de beste in deze klasse. Dat is wat van je iedereen hoort. Maar wij hebben al een paar wedstrijden op mentaliteit gewonnen. De beste wint niet altijd'', zegt Van Weersel.

Afgelopen zaterdag won Sportlust met 3-0 van RDC uit Deventer. Ramon Oosterhof scoorde voor rust, Duncan Stübener en Rob Doornbos na rust. Remco Roolvink verzorgde twee assists. De 3-0 poetste de deceptie van de bekerwedstrijd van woensdagavond tegen HSC'21 2 heerlijk weg, vindt Van Weersel. Sportlust verloor die pot met 12-0. "Ik miste wat spelers en had maar twee wissels'', klinkt het. "In de rust stonden we al met 5-0 achter. Tot de 75ste minuut hebben we het verder dicht gehouden, maar in het laatste kwartier scoorden ze nog zeven keer.'' De competitie gaat voor. "De insteek was de bovenste plaats, maar omdat Be Quick een heel goed elftal heeft gaan we in ieder geval voor een periodetitel'', zegt de trainer.

Dat kan dus meteen de eerste periode worden, want Be Quick liet zaterdag na zes zeges op rij voor het eerst een steekje vallen en verloor met 2-1 bij Harfsen. "Dat is zeker een meevaller voor ons. Het kan dus wel, van Be Quick winnen. Áls we 'm winnen, dan gaan we vol voor het kampioenschap.'' De twee gelijke spelen van Sportlust waren die tegen Eefde (0-0) en Winterswijk (2-2). "Eefde hadden we kunnen winnen, maar dat was nog wel redelijk terecht. Winterswijk hadden we moeten winnen. Toen hebben we zeker tien vette kansen gehad. Maar zoals we staan is wel rechtvaardig. We hebben wat wedstrijden gewonnen met een beetje geluk. Maar toch ook op mentaliteit.''

Dat spits Rik Battels eruit is met een hamstringblessure is jammer voor Van Weersel. "Be Quick komt denk ik te vroeg voor hem. Als invaller? Dan kan ik 'm beter laten beginnen.'' Dick Mulder is terug van een vakantie. "Hij heeft wel een meerwaarde voor het elftal.''

Meer berichten
Shopbox