Heren EHV zakken door het ijs bij Beuningen

  Sport

ENSCHEDE - De hockeyers van EHV hebben zich zondag in de eerste klasse D een buitengewoon slechte dienst bewezen door de cruciale wedstrijd bij directe concurrent Beuningen met 3-1 te verliezen.

Aanvankelijk leek er voor de Enschedeërs geen vuiltje aan de lucht, want aanval op aanval golfde op het vijandelijke doel. Uit één daarvan ontstond na een klein kwartier een strafbal die door Tim Horstink vlekkeloos werd benut. Daarmee was de koek op voor EHV, want hoewel het optisch in overwicht bleef waren het de Beuningers die de wedstrijd met defensief spel, fysieke inzet en snelle counters dicteerden - stuk voor stuk wapens die zij wél in huis hadden en bereid waren op het veld te leggen. Vlak voor rust werd het 1-1 en daarna kwam EHV voor de zoveelste keer dit seizoen veel te slap uit de kleedkamer, waarvan Beuningen dankbaar profiteerde (2-1). De thuisploeg ging vervolgens in de leunstand en liet de tegenstander in de waan dat er iets te halen viel. Dat het in plaats daarvan vlak voor tijd ook nog 3-1 werd, was voer voor de statistici.

Trainer-coach Gerard Alblas was na afloop not amused en zelfs een beetje geschrokken: 'Ik wist dat we wisselvallig zijn, maar dit was niet wisselvallig, dit was consequent te weinig en permanent onvoldoende. Het veld mocht dan niet in ons voordeel zjn, dat is natuurlijk geen reden om zoveel ballen te missen en over de lijn te laten rollen. Verder missen we een afmaker in de cirkel, iemand met gif in de stick. Eén van de weinige lichtpuntjes was het prima optreden van Milton Roseval, de invaller uit de A1, en als enige voordeel geldt dat het niet slechter kan. Dat is misschien een positieve motivatie voor de wedstrijd van zondag tegen Upward.'

Meer berichten
Shopbox