Logo huisaanhuisenschede.nl


Daan Akkerman (links) koppend in aktie tegen Enter Vooruit.
Daan Akkerman (links) koppend in aktie tegen Enter Vooruit.

Daan Akkerman: 'Het wordt tijd voor de eerste driepunter'

  Sport

Het is hoog tijd voor de eerste driepunter, vindt men bij cvv Sparta Enschede. Zaterdag speelt het eerste elftal de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen. In de eerste drie wedstrijden werden alleen maar gelijke spelen geboekt en Sparta zal graag de eerste driepunter willen pakken tegen het nog puntloze Hulzense Boys.

Enschede - Aanvaller Daan Akkerman heeft nog een appeltje te schillen met Hulzense Boys: "Twee seizoenen geleden degradeerden we in de nacompetitie tegen Hulzense Boys. Na een 0-0 gelijkspel in Hulsen dachten we thuis goede kansen te hebben, maar we kregen alle hoeken van het veld te zien en verloren met 0-6."

Akkerman (37) speelt alweer een flink aantal seizoenen in de hoofdmacht van Sparta en voegt met zijn routine nog steeds de broodnodige waarde toe aan het spel van het elftal, reden dus ook voor de nieuwe hoofdtrainer Jeroen Niks om een beroep te blijven doen op zijn diensten. In de eerste drie wedstrijden van dit seizoen wist Akkerman al weer twee keer het net te vinden: tegen Blauw Wit '66 en Enter Vooruit.

Het voetbalverleden van Akkerman voerde eerder langs VOGIDO, HSC '21 en VV Glanerbrug. Bij Sparta voetbalde hij een aantal seizoenen in de eerste klasse en dat is ook het niveau waarop Sparta in de nabije toekomst graag weer wil uitkomen. "We zullen dan in de komende weken meer punten moeten gaan pakken, want met de gelijke spelen schiet het qua puntentotaal natuurlijk niet op."

Hulzense Boys is dus een bekende tegenstander voor Sparta: "Ze beschikken doorgaans over een fysiek sterk team. Ze hebben na afgelopen seizoen het nodige verloop gehad, maar ze zullen altijd een lastige tegenstander zijn. We zullen dus weer 100 procent scherp moeten zijn en dan moet die eerste driepunter er zaterdag in zitten."

Het duel op Sportpark Schreurserve begint zaterdag om 14.30 uur.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox