Logo huisaanhuisenschede.nl


Vijf dagen lang krijgen 39 jongens en één meisje training van drie professionele Nederlandse trainers, die door Real Madrid zelf zijn opgeleid.
Vijf dagen lang krijgen 39 jongens en één meisje training van drie professionele Nederlandse trainers, die door Real Madrid zelf zijn opgeleid. (Foto: wilma deuzeman)

Alleen Maarten speelt thuiswedstrijd bij trainingskamp Real Madrid

  Sport

Het is een prachtig gezicht deze maandag bij voetbalvereniging Achilles Enschede. Veertig spelers, van 7 tot 14 jaar oud, verzamelen zich deze ochtend op het kunstgrasveld voor het eerst met hun Real Madrid-tenue voor een unieke trainingsweek. De een heeft de naam Ronaldo achterop zijn shirt, een ander heeft zijn eigen naam op het shirt laten drukken. Vijf dagen lang krijgen 39 jongens en één meisje training van drie professionele Nederlandse trainers, die door Real Madrid zelf zijn opgeleid.

Enschede - De 12-jarige Maarten Smit is de enige speler die deze week een 'thuiswedstrijd' speelt; hij is lid van Achilles. De blonde tiener heeft na de eerste oefening het zweet al op zijn voorhoofd staan. Het zijn immers pittige trainingen. Niet zoals de jongens en meisje gewend zijn bij hun eigen club.

Wageningen

Een kwart van de deelnemers komt van buiten de regio. De 9-jarige Simon Koolen bijvoorbeeld, die deze maandag een paar minuten te laat is. Hij en zijn vader waren verdwaald geraakt op de UT. Lastig natuurlijk om in één keer de weg te vinden als je helemaal uit Wageningen moet komen. En dat vijf dagen lang...

Bijleren
Andere plaatsnamen waar deelnemers vandaan komen zijn onder andere Harbrinkhoek, IJsselstein en Stadskanaal. Sommige ouders hebben het slim aangepakt: ze overnachten deze week op de camping of in een hotel in de regio. Dat scheelt toch weer een hoop benzinekosten.

Echt talentje

Er is zelfs een speler van Almere City aanwezig. De 9-jarige Mouad Boukhatem. Een echt talentje, dat zie je meteen. Mouad gaat deze zomer zoveel mogelijk trainingskampen in het land af om een nog betere voetballer te worden. En dat is ook eigenlijk het doel van deze week. Plezier beleven, maar toch ook wel een beetje bijleren om zo hoop te houden op een toekomstige profcarrière

Gratis ijs

Vrijdag sluit Achilles de week af met een feestelijke afsluiting op haar complex, met vanaf 15.00 uur een springkussen, de uitreiking van de certificaten en gratis ijs voor alle deelnemers. Tevens is de kantine geopend om als afsluiting nog een hapje en drankje te nuttigen op het terras.

1 reactie
Meer berichten