Logo huisaanhuisenschede.nl


Twentespeelster Jill Roord kijkt uit naar EK

  Sport

Afgelopen week heeft Bondscoach Sarina Wiegman de EK-selectie bekend gemaakt. In de selectie vier FC Twente-speelsters en vier voormalig FC Twente-speelsters. Jill Roord, Sherida Spitse, Renate Jansen en Lineth Beerensteyn maken deel uit van de 23-koppige selectie.

Enschede - Anouk Dekker, Stefanie van der Gragt, Shanice van de Sanden en Sari van Veenendaal hebben een verleden bij de vijfvoudig Kampioen van Nederland. Op de stand-by lijst staan Siri Worm, Marthe Munsterman, Danique Kerkdijk en Barbara Lorsheyd.

Het EK gaat van start op zondag 16 juli. Oranje speelt dan in Utrecht de openingswedstrijd tegen Noorwegen. Ook de andere twee poule duels tegen Denemarken en België zijn uitverkocht. Een van de halve finales én de finale worden in De Grolsch Veste gespeeld.

FC Twente-speelster Jill Roord, die na het EK de overstap maakt naar Bayern München, kijkt uit naar het EK. "Op het moment dat het definitief is dat je bij de selectie zit ben je heel blij", vertelt de Oldenzaalse. "Natuurlijk had ik er niet alleen op gehoopt, maar was ik er ook wel een beetje vanuit gegaan. Het spelen van een EK is mooi, een EK spelen in eigen land is geweldig. De droom is natuurlijk om in De Grolsch Veste de finale te spelen, met als route ook de halve finale in Enschede. Dan weet ik zeker dat het volle bak wordt", aldus de Oldenzaalse.

Info over kaarten: www.weuro2017.nl

reageer als eerste
Meer berichten