Logo huisaanhuisenschede.nl


Foto: Hans van Oosterhoudt

Enschedese Boys valt om, Centrum degradeert en Victoria promoveert

  Sport

Enschede - Het roemrijke Enschedese Boys houdt na 111 jaar op te bestaan. In een bewogen bijzondere algemene ledenvergadering werd dat maandagavond besloten de club op te heffen. De Boys wilde fuseren met Victoria, maar tot een overeenkomst leidde dat niet. Schulden en een neergang qua aantal leden bieden te weinig perspectief.

FC 't Centrum is gedegradeerd naar de vijfde klasse. De nummer 12 van de vierde klasse B is gesneuveld in de nacompetitie. Eerst ging het tweeluik tegen Vasse verloren, 2-1 winst thuis en 5-1 verlies uit, nu ging de herkansing tegen Terwolde mis. 't Centrum verloor met 5-2 van Terwolde. Met de rust stond 't Centrum al met 3-0 achter. Pas bij 4-0 achter deed Bos wat terug. De 5-2 van Vermeer was voor de statistieken.

Wel succes voor Victoria'28. De club van trainer Remco van der Weide won in de nacompetitie van Wijhe'92. Na de 3-1 winst in de thuiswedstrijd was de 2-1 nederlaag in Wijhe precies genoeg voor promotie naar de tweede klasse. Maurice Nuis maakte de 0-1 voor Victoria, maar na een 1-1 stand halverwege werd het met nog een half uur te gaan 2-1 voor Wijhe. Victoria wankelde, maar hield stand.

reageer als eerste
Meer berichten