Rick Ardesch, Bert van Losser, Gerard Bos en Paul Krabbe. (Foto: RTV Oost).
Rick Ardesch, Bert van Losser, Gerard Bos en Paul Krabbe. (Foto: RTV Oost).

Bijpraten over het amateurvoetbal

Sport

Goed nieuws voor de liefhebbers van het regionale amateurvoetbal. Sinds een maand is er een nieuwe podcast waarin de laatste ontwikkelingen op de voetbalvelden worden besproken. Ook Enschedese clubs en trainers komen ter sprake.

Enschede/Hengelo - Vier deskundigen uit het amateurvoetbal praten wekelijks in de nieuwe podcast ‘Amateurpodje’ van RTV Oost over de laatste ontwikkelingen op de velden. RTV Oost heeft daarvoor enkele liefhebbers gestrikt, die gepokt en gemazeld zijn in het regionale amateurvoetbal. Onder hen Gerard Bos. De oefenmeester trainde in de afgelopen decennia tal van clubs waaronder Bon Boys, NEO, Enter, Grol, Longa’30, Glanerbrug en SDC’12. Momenteel is hij trainer van Hoeve Vooruit. De andere twee zijn Paul Krabbe en Rick Ardesch. Krabbe werd onder meer landskampioen met HSC’21. Hij was jarenlang trainer in de top van het amateurvoetbal en bij betaald voetbalclubs FC Zwolle en FC Emmen. Krabbe trainde ook SC Enschede en FC Suryoye. Hij liet in een van de eerste afleveringen weten onder de indruk te zijn van ATC’65. De Hengelose ploeg is een titelkandidaat in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Ardesch is een verdienstelijk amateurvoetballer en bekend als columnist Rob Hoekschop. Elke week is er een aflevering van de podcast ‘Amateurpodje’ te beluisteren. “Iedereen van ons draagt het amateurvoetbal een heel warm hart toe. Het is een uit de hand gelopen hobby, maar ik denk wel dat er markt voor is”, zei presentator Bert van Losser bij de introductie van de podcast. Bos is het daarmee eens. “We vinden dat er in de media te weinig aandacht is voor het amateurvoetbal. Maar daar zijn wel altijd verhalen over te vertellen”, zegt Bos. Nieuwtjes worden afgewisseld met vaste items zoals de ‘vergeten voetballer.’ Niet alleen de clubs uit de hoogste competities komen aan bod. Ook het wel en wee van de verenigingen uit de vijfde klasse wordt besproken. “We komen zelf met ons vieren uit Twente, maar bespreken het amateurvoetbal uit heel Overijssel. Van HHC Hardenberg in de tweede divisie tot de clubs in de kelderklasse”, zegt de oefenmeester. 

Ook de Enschedese clubs zullen in de tweede competitiehelft ter sprake komen. De eerste klasse op zaterdag heeft bijvoorbeeld Sparta Enschede als blikvanger. Daan Akkerman houdt maar niet op met scoren. In de tweede klasse staat Rigtersbleek in het linker rijtje. Op de zondag speelt FC Suryoye in de tweede klasse en Eilermark in de derde klasse. In 4B is BSC Unisson koploper. De podcast gaat wekelijks op dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur online.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 6 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 23 uur geleden
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest gisteren
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus gisteren
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld gisteren
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20