Het Jongbloed Dakar Team 2024. (Foto: Pridex Media)
Het Jongbloed Dakar Team 2024. (Foto: Pridex Media) Foto: Pridex Media

Jongbloed Dakar Team is tevreden

Sport

Een nieuwe naam, een frisse start en een mooie Dakar 2024. Dat is de conclusie van het Jongbloed Dakar Team, de opvolger van Riwald Dakar. Jongbloed Fiscaal Juristen heeft zich als naamgever en sponsor aan het team verbonden na het vertrek van Riwald als hoofdsponsor. Coureur Gert Huzink kijkt tevreden terug op deze verandering tijdens Dakar 2024. Huzink haalde twee etappeoverwinningen en finishte in negen van de twaalf etappes in de top 10. 

Enschede - De keuze van Gert Huzink voor Jongbloed Fiscaal Juristen als sponsor en naamgever was een strategische zet. “Met Jongbloed Fiscaal Juristen hebben wij een sterke partner die onze ambitie steunt en waardeert. Wij willen meedoen in de top en voorop lopen in groene innovatie. Dat we in deze tijd zo’n enthousiaste sponsor achter ons hebben staan, geeft ons veel vertrouwen en extra motivatie om die ambitie waar te maken”, aldus Huzink.

Het Jongbloed Dakar Team heeft voor het eerst deelgenomen aan de zwaarste off-road rally ter wereld met een doorontwikkelde Renault MKR hybride rallytruck. “Het afgelopen jaar is er veel geïnvesteerd in de betrouwbaarheid van deze indrukwekkende truck, met als doel om in de top mee te draaien. Dit is nog niet helemaal gelukt maar met twee etappeoverwinningen en veelal een eindklassering in de top 10 was het een succesvolle Dakar editie. Het team heeft bewust gekozen om tijdens Dakar 2024 de focus volledig te leggen op één truck, om zo de gewenste betrouwbaarheid te waarborgen’’, aldus het team.

Jongbloed Fiscaal Juristen is al bijna twintig jaar actief en heeft kantoren in Almelo, Den Haag en Enschede. Naast het fiscale kantoor is er ook aan organisatieadviespoot en een accountantskantoor. Martijn te Riet en Roy Damhuis, beide partners bij het kantoor, zijn trots om het team te mogen ondersteunen en te sponsoren. “Naast onze affiniteit voor de race- en rallysport vinden wij het belangrijk dat we een innovatief team uit onze Twentse regio mogen ondersteunen.” Mike Sessink en Robin Coster van Jongbloed Accountants onderstrepen het enthousiasme voor dit het team. “We hebben elke dag de ontwikkelingen van ons team in Saudi-Arabië gevolgd.’’ Erik Lammers van Jongbloed Strategen zegt: “Dit is een rally die alleen bestemd is voor mannen (en vrouwen) met passie voor de rallysport op het hoogste niveau, wat was het gaaf!“ 

Het Jongbloed Dakar Team  streeft ernaar om de erfenis van Riwald Dakar voort te zetten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Dennis Jongbloed, van Jongbloed Fiscaal Juristen, benadrukt: “Mooi dat dit Dakar Team, als parel in Twente, voor deze regio behouden blijft, daar zijn we super trots op, ik ben zelf in Saudi-Arabië wezen kijken, wat een helden zijn het.”

Huzink eindigde als twaalfde in het eindklassement. “Toch een goede prestatie’’, aldus Huzink. “Het was een goede Dakar als je kijkt naar de dagklassementen. We hebben twee etappes gewonnen en we zijn een keer tweede geworden.’’

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 6 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 23 uur geleden
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest gisteren
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus gisteren
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld gisteren
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20