Onno van Veldhuizen is van plan om periodiek alle wijken van Enschede te bezoeken om een beter contact te krijgen met de inwoners. Vrijdag was hij in de Helmerhoek.
Onno van Veldhuizen is van plan om periodiek alle wijken van Enschede te bezoeken om een beter contact te krijgen met de inwoners. Vrijdag was hij in de Helmerhoek. (Foto: PR)

Burgemeester verrast Helmerhoek met bezoek

  Politiek

Enschede - Wijkcentrum De Helmer wordt voor overleg geregeld bezocht door Timo Keuken, stadsdeelmanager Zuid en West. Zo meldde hij vorige week dat hij vrijdag 18 oktober bij de Huiskamer Helmerhoek een kop koffie kwam drinken. Hij zou nog een andere ambtenaar van de gemeente meenemen...

Uiteraard wordt zoiets altijd gewaardeerd. Groot was de verrassing dat die andere 'ambtenaar' onze burgemeester bleek te zijn. Onno van Veldhuizen is van plan om periodiek alle wijken van Enschede te bezoeken om een beter contact te krijgen met de inwoners van Enschede. Beide heren schoven aan voor een gesprek met wijkbewoners onder het genot van koffie en gebak. Met een high tea in de huiskamer was er geen beter moment om langs te komen.

Voor de Helmerhoek had Stadsdeel Zuid het thema 'Noaberschap' gekozen, een woord en begrip dat onze burgemeester bijzonder aanspreekt. Vooral in verband met het toenemend individualisme in onze samenleving wilde hij zelf vast stellen hoe dat hier in onze wijk wordt beleefd. Hij was natuurlijk op de hoogte van de recent aan Team Noaberschap Helmerhoek toegekende Jan Schaefer-prijs en de actieve benadering van wijkbewoners in de strijd tegen eenzaamheid. Juist deze week was dan ook nog eens de actie 'Eén tegen Eenzaamheid'.

De burgemeester stelde zich aan iedereen voor en nam plaats aan de grote tafel om in gesprek te gaan met de bezoekers van de huiskamer. Daar kreeg hij bevestigd waar hij voor kwam; een aantal bewoners vertelde hem hoe moeilijk het was en is om over die 'drempel' te gaan. Blij waren ze de stap te hebben gezet naar het wijkcentrum en vertelden wat het hen heeft opgeleverd. Hij nam er alle tijd voor. De wijkbewoners waren aangenaam verrast door zijn opstelling. Nog nooit had een burgemeester moeite genomen om de wijk te bezoeken. Hij vertelde zelf nog op de hoogte te zijn dat de wijk behoorlijk aan de weg timmert en verzocht het team om er vooral mee door te gaan.

Meer berichten