Ruim honderd jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar deden mee aan allerlei vaardigheidsspelen.
Ruim honderd jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar deden mee aan allerlei vaardigheidsspelen. (Foto: )

Jens en Zakaria blijken vaardigst tijdens NK Skill Games

  Politiek

Enschede - Op Sportcampus Diekman werd woensdag 4 september de eerste kwalificatieronde van het NK Skill Games gehouden. Ruim honderd jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar deden mee aan allerlei vaardigheidsspelen.

Alle deelnemers maakten kans zich te kwalificeren voor de finale die in mei 2020 op de KNVB Campus in Zeist wordt georganiseerd. Namens de gemeente Enschede hebben zich twaalf kinderen gekwalificeerd voor de finale in mei. De overall winnaar bij de jongste categorie was Jens Sjoers en bij de oudste categorie Zakaria Imrani. De andere tien finalisten zijn Isma Okhissi, Jesse van der Veen, Morris Bornebroek, Stian Bijlstra, Ties Wösting, Demi Dunhoff, Thomas Saadi, Kaya Iz, Mara Pinna en Sylke Mast.

Skill Games zijn onder de jeugd bekend uit het razendpopulaire computerspel FIFA. In het spel zitten Skill Games om de behendigheid van het spelen te bevorderen. Dit voetbalseizoen wordt voor het eerst een NK Skill Games georganiseerd, waarbij de Skill Games op het veld worden nagedaan door de kinderen. "Door de Skill Games uit het spel naar het voetbalveld te brengen, bieden we de jeugd de kans om te sporten in hun eigen belevingswereld'" aldus Guido Ben Boubaker, mede-organisator van de NK Skill Games.

De deelnemers genoten van de verschillende oefeningen en Skill Games op het veld. Deelneemster Demi: "Zelf voetbal ik bij Avanti Wilskracht. Ik heb veel plezier in de Skill Games. Hit the Target vind ik zelf de leukste oefening." Ook Mara en Tom uit één van de oudere groepen waren erg enthousiast: "Zelf hoop ik het Nederlands elftal te halen", aldus Mara.

Het NK Skill Games wordt georganiseerd door Soccer Camps United. Soccer Camps United organiseert voor 13 betaald voetbalclubs voetbalactiviteiten voor kinderen. Binnen deze activiteiten vormen de Skill Games een belangrijk onderdeel.

Sportcampus Diekman wil de ontmoetingsplek worden waar training, opleiding en plezier centraal staan. Een broedplaats voor talent en professionals in de sport. "Sporten en bewegen vinden we belangrijk voor alle inwoners. De Skill Games sluiten daar perfect bij aan en zijn een mooi voorbeeld van hoe je jongeren kunt stimuleren om van jongs af aan veelzijdig vaardig te worden. Zeker in een tijd waarin we als maatschappij steeds minder en eenzijdiger bewegen", zegt wethouder Niels van den Berg.

Kijk voor meer informatie op:

www.nkskillgames.nl

Meer berichten