Archieffoto: Carlo ter Ellen / TC Tubantia

Enschede verlengt contract met Brookhuis met één jaar

  Politiek

Enschede - Voor zogeheten 'maatwerkvervoer' kunnen inwoners van Enschede, Haaksbergen, Losser en Hengelo nog twee jaar terecht bij Brookhuis Personenvervoer. Het nog lopende contract wordt verlengd met één jaar, tot 1 juli 2021.

Brookhuis verzorgt onder meer het vervoer naar en van jeugdhulp- en dagbestedingslocaties, maar ook leerlingenvervoer en sociaalmaatschappelijk vervoer (Regiotaxi). Het maatwerkvervoer voor heel Twente is twee jaar geleden regionaal aanbesteed. Haaksbergen, Enschede, Losser en Hengelo hebben daarvoor een contract met Brookhuis Personenvervoer. De contracten lopen medio volgend jaar af. Een evaluatie wijst uit dat er geen reden is een andere vervoerder te kiezen. Mede daarom is besloten het contract met de vervoerder tot 1 juli 2021 te verlengen.

Verlengen van het contract betekent ook duidelijkheid voor gebruikers van maatwerkvervoer. Een vaste en vertrouwde chauffeur bij leerlingenvervoer is bijvoorbeeld wél zo prettig. Positief is ook dat duidelijkheid over de contractverlenging betekent dat het maatwerkvervoer de komende jaren nog verder kan worden verbeterd. Opnieuw aanbesteden betekent daarnaast, gezien de huidige markt, naar alle waarschijnlijkheid ook hogere kosten.

Meer berichten