Enschede sluit nu al meer drugspanden dan in 2018

  Politiek

Enschede - In Enschede zijn in de eerste helft van dit jaar 44 hennepkwekerijen opgerold. In de meeste gevallen was daarbij sprake van een eerste overtreding, waarvoor 26 waarschuwingen zijn gegeven. Daarnaast heeft de gemeente Enschede dit jaar al acht (drugs-) panden gesloten. Dat zijn er nu al drie meer dan in heel 2018.

Een pand kan door de burgemeester worden gesloten als er sprake is van overtreding van de Opiumwet. Daarbij kan het gaan om illegale hennepteelt, een drugslaboratorium of handel vanuit een woning of bedrijfspand. Is er sprake van verzwarende omstandigheden, waardoor de openbare orde en veiligheid in het gedrang komt, dan volgt direct sluiting. Dat kan het geval zijn als bij een inval van de politie naast drugs bijvoorbeeld wapens, gevaarlijke stoffen of onveilige situaties worden aangetroffen, of wanneer er sprake is van ernstige overlast voor omwonenden als gevolg van de drugshandel.

Naast de acht sluitingen werd in één geval een dwangsom opgelegd die moet leiden tot beëindiging van de illegale activiteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden