Het aanbod van Resto VanHarte in Enschede gaat bestaan uit één reguliere Resto in plaats van twee.
Het aanbod van Resto VanHarte in Enschede gaat bestaan uit één reguliere Resto in plaats van twee. (Foto: Vincent van den Hoogen)

Resto VanHarte in zwaar weer: één vestiging moet sluiten

  Politiek

Enschede - Het College van B&W heeft besloten om in 2019 een eenmalige extra subsidie te verstrekken van 13.000 euro aan Resto VanHarte. Daarmee is het mogelijk dat Resto VanHarte haar activiteiten in Enschede voortzet. Het aanbod van Resto VanHarte in Enschede gaat bestaan uit één reguliere Resto in plaats van twee. Na 1 juli wordt bekend welke van de twee dichtgaat. de KinderResto-activiteiten blijven gehandhaafd. 

In de afgelopen periode is gebleken dat de exploitatie van Resto VanHarte in zwaar weer verkeert. Daarom zijn plannen ontwikkeld om in Enschede weer te kunnen komen tot een gezonde exploitatie. Resto VanHarte heeft de gemeente daarvoor om een eenmalige extra subsidie gevraagd.

Resto VanHarte is al 10 jaar een vertrouwd gezicht in Enschede. In het buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners is iedereen welkom. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers.

In Enschede worden op dit moment op twee locaties 'Resto-avonden' georganiseerd. Op dinsdag in Wijkcentrum De Roef en op donderdag in Speeltuin Stadsveld. Vanaf 1 juli wordt dit dus één nog nader te bepalen locatie. In KinderResto bereiden kinderen, die veelal leven in een huishouden dat moet rondkomen van een minimum inkomen of lager, samen met een coach een diner. Zij leren op een ontspannen manier over een gezonde leefstijl. Een activiteit in het kader van het Kindpakket.

Meer berichten