Voorafgaand aan de 1 mei-viering wordt er net als vorig jaar een demonstratieve tocht gehouden in de omgeving van het wijkcentrum.
Voorafgaand aan de 1 mei-viering wordt er net als vorig jaar een demonstratieve tocht gehouden in de omgeving van het wijkcentrum. (Foto: Paulien Wilkinson)

Linkse organisaties vieren weer samen 1 mei in Enschede

  Politiek

Enschede - PvdA, SP, NCPN, GroenLinks en Lokaal FNV Enschede organiseren dit jaar weer samen de 1 mei-viering in Enschede met als thema 'Fatsoenlijk inkomen'. De 1 mei-viering heeft plaats in wijkcentrum 't Ni-je Terphoes aan de Noordhollandstraat 4 en begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Voorafgaand aan de 1 mei-viering wordt er een demonstratieve tocht gehouden in de omgeving van het wijkcentrum. De start is om 19.15 uur op het terrein achter 't Ni-je Terphoes.

Deniz Dönmez, het jongste raadslid van Nederland (voor de PvdA in Enschede) houdt de 1 mei-toespraak. Entertainer Jerry Kroeze interviewt de politiek leiders en voorzitters van de deelnemende organisaties en presenteert het programma.

Stands en discussie

Belangstellenden kunnen met de woordvoerders van de vijf organisaties in discussie gaan. Ze kunnen bij kraampjes de nodige informatie krijgen van en over de PvdA, SP, NCPN, GroenLinks en Lokaal FNV Enschede. Verder is een aantal maatschappelijke organisaties van de partij. Ook wordt er aandacht besteed aan de grote FNV pensioenactie. Naast inhoud is er ruimte voor ontmoeting in relaxte sfeer met DJ Torino (muziek en dans) en het NCPN zangtrio Hard&Vals.

Samenwerking

Woordvoerder René Tenkink: "PvdA en NCPN hadden de gewoonte om elk een eigen 1 mei-viering op touw te zetten in Enschede, waar ze dit tot eind vorige eeuw jarenlang samen deden. Vorig jaar hebben ze de handen weer ineen geslagen. Daarbij haakten ook SP, GroenLinks en Lokaal FNV Enschede aan. Daarbij is het 1 mei-comité nieuw leven in geblazen. Dat bestaat nu uit Bruno Miguel (SP), Corry Westgeest (NCPN), Marc de Vegt (GroenLinks), Herman Gooiker (Lokaal FNV) en ondergetekende namens de PvdA.

Meer berichten