Beslis mee over pimpen stroomkasten bij stations

  Politiek

Glanerbrug - Lieveheersbeestjes, kikkers of duiven? Hoe worden de stroomkasten bij de stations Eschmarke en Glanerbrug gepimpt? Dat kun je meebepalen door naar de website van de Vereniging Euregio Bedrijvenpark te gaan en te stemmen: www.euregiobedrijvenpark.nl/stem/. Door te stemmen maak je kans op leuke prijzen.

De verschillende instanties die samen verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen rond de stations hebben besloten de kasten maar eens flink op te leuken. In deze kasten bevindt zich de omroep- en telecominstallatie voor de stations. De graffitiartiesten van de Praktijk voor Coaching en Creativiteit (PvCC) onder leiding van Wendy Leerkotte zijn gevraagd de straatkasten te verfraaien. Dat doen ze samen met de plaatselijke jeugd. Zo willen ze hen meer bij hun eigen omgeving betrekken.

Eind vorig jaar sloegen verschillende instanties de handen ineen om de drugsoverlast op en rond de stations Eschmarke en Glanerbrug harder aan te pakken. Een aantal maatregelen is al in werking gezet. Zo zijn inmiddels extra camera's geplaatst op de treinstations en worden er periodiek verscherpte controles uitgevoerd onder treinreizigers.

Ook kondigde Onno van Veldhuizen een aanpassing op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan. Vanaf 1 januari geldt in delen van Glanerbrug een verbod op het gebruik van drugs in de openbare ruimte.

Meer berichten