Met een flitsend filmpje wordt geprobeerd mensen te interesseren voor de functie van boa in Enschede.
Met een flitsend filmpje wordt geprobeerd mensen te interesseren voor de functie van boa in Enschede. (Foto: still)

Enschede zoekt met flitsend filmpje naar kersverse opsporingsambtenaren

  Politiek

Enschede - De afdeling Handhaven Openbare Ruimte van de gemeente Enschede is op zoek naar enthousiaste buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's), die willen helpen bij het toezicht in de openbare ruimte. Met een flitsend filmpje wordt geprobeerd mensen te interesseren voor deze functie.

"Enschede is een stad waar nogal wat te beleven valt op dit vlak", vertelt afdelingshoofd handhaving Vincent Wolters. "We houden toezicht op de meest uiteenlopende zaken. De ene keer zijn we bezig met toezicht op betaald parkeren, waar een moment later een gesprek wordt gevoerd met een overlastgevende persoon, die net iets te vroeg in de ochtend te diep in het glaasje heeft gekeken. Om vervolgens een melding af te handelen van gedumpt afval. Weer iets later volgt een melding van een ondernemer, die zich ergert aan een collega-ondernemer die het wel erg bont heeft gemaakt met zijn uitstallingen voor de winkel."

Al deze aspecten maakt dat de handhavers breed inzetbaar zijn en door de problematiek in een grote stad steeds beter leren te handelen. Dit heeft helaas ook een nadeel. Wolters: "Onze handhavers zijn blijkbaar gewild door de schat aan ervaring die zij hier opdoen. Zo stromen enkelen door naar de politie of defensie om hun ambities te volgen en gaan anderen aan het werk in andere gemeenten of bij andere organisaties. Dit maakt dat we continu op zoek zijn naar nieuwe collega's of jongeren proberen te interesseren voor een opleiding bij een roc. Daarom is onder andere een flitsend filmpje gemaakt. We hopen dat deze nieuwe vorm van werven ons leuke collega's gaat opleveren."

Het filmpje zien? Ga naar:

www.enschede.nl

Meer berichten