De burgemeester met van links naar rechts coördinator Marjet Deuten, oud-voorzitter en ambassadeur Diet Boes, voorzitter Jan Joosten en coördinator Leonie Verloop.
De burgemeester met van links naar rechts coördinator Marjet Deuten, oud-voorzitter en ambassadeur Diet Boes, voorzitter Jan Joosten en coördinator Leonie Verloop. ( Foto: Quirin Prenger)

Burgemeester zet zich in voor Stichting Present

  Politiek

Enschede - Stichting Present heeft er een ambassadeur van formaat bij. Op donderdag 14 februari heeft burgemeester Onno van Veldhuizen de ambassadeursspeld van Present in ontvangst genomen. "Als ambassadeur verbind ik graag mijn naam aan deze mooie stichting."

Al twaalf jaar vormt Present een verbindende schakel tussen het vrijwilligerspotentieel in de samenleving en de nood die er is in Enschede. De stichting motiveert groepen vrijwilligers om zich een dag of dagdeel in te zetten voor hun kwetsbare stadsgenoten. Samen met professionals uit de hulpverlening wordt door deze projecten een nieuwe start gemaakt of een onvergetelijke dag gerealiseerd. In 2018 zijn er op deze manier 210 groepen ingezet. Present heeft als doel te stimuleren dat omkijken naar elkaar steeds vanzelfsprekender wordt in Enschede.

'Wij zijn vereerd dat de burgemeester Van Veldhuizen Present een warm hart toedraagt en zijn naam wil verbinden aan onze stichting. Voor ons is het ambassadeurschap van de burgemeester een onderstreping van het belangrijke verschil dat onze stichting maakt voor de bewoners van Enschede", aldus Jan Joosten, bestuursvoorzitter van Present Enschede.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden