Het bestaande buitenbad wordt onderdeel van het nieuwe zwempark. Archieffoto: Lars Smook / TC Tubantia
Het bestaande buitenbad wordt onderdeel van het nieuwe zwempark. Archieffoto: Lars Smook / TC Tubantia

Enschede krijgt zwembadcomplex naast Diekmanhal

  Politiek

Enschede - Enschede krijgt een nieuw zwembadcomplex naast de Diekmanhal. Het zwembad is naar verwachting in 2021 klaar. Als het nieuwe zwembad gerealiseerd is, worden Het Slagman en het Aquadrome gesloten.

Voor de bouw van het zwempark met drie baden kiest het college van B&W voor de vrije kavel aan het plein naast de Diekmanhal. Het nieuwe zwemcomplex, dat in eigendom komt van Sportaal, bestaat uit drie baden. Er komen twee sportbaden gericht op sporters voor banen-, instructie- en verenigingszwemmen: een wedstrijdbad van 25 bij 21 meter, dat voldoet aan alle internationale eisen voor wedstrijdzwembaden, en een sportbad van 25 bij 14 meter. Verder komt er een warmwaterbad van 25 bij 10 meter (32 graden Celcius) gericht op ouderen en therapie/zorg.

Het buitenbad bij het Aquadrome blijft bestaan en krijgt een aantrekkelijk ingerichte verbinding met het nieuwe zwemcomplex. Er wordt mogelijk ook verbinding gelegd met de Diekmanhal. Het Diekmanterrein krijgt hierdoor steeds meer de uitstraling van Sportcampus, waar sporters uit verschillend takken van sport hun plek vinden.

Verschillende locaties op het Diekman zijn vergeleken. Het college van B&W heeft gelet op de ruimte van de kavel, de bereikbaarheid, parkeren, financiële gevolgen en de kansen om de openbare ruimte aantrekkelijker te maken. Daarbij kwam deze kavel als beste uit de bus.

De gemeenteraad besloot tot de bouw van een nieuw zwembad in oktober 2017, toen ze instemde met de zwembadvisie 'Waterproof Enschede, zwembadvisie 2020-2050'. In het nieuwe coalitieakkoord 'Trots, lef, bouwen, kansrijk Enschede' is deze zwembadvisie overeind gebleven.

Uitgangspunt in de plannen was dat het Aquadrome pas gesloopt zou worden als het nieuwe zwembad open is. Burgemeester en Wethouders gaan de gemeenteraad zo snel mogelijk informeren.

Meer berichten