Over jaar is Euregioweg goed per fiets bereikbaar

  Politiek

Enschede - De gemeente Enschede heeft opdracht gegeven aan Reef Infra uit Oldenzaal tot het ontwerpen en uitvoeren van de ontbrekende schakel in de fietsverbinding langs de Euregioweg naar Glanerbrug. Vanaf oktober 2019 kunnen mensen in twee richtingen fietsen vanaf de rotonde met de Sleutelweg naar de fietsbrug in de Oosterstraat.

De bereikbaarheid per fiets van het Euregio bedrijventerrein verbetert hiermee sterk. Ook draagt de fietsverbinding bij aan de duurzaamheidsdoelstelling van het Euregio bedrijventerrein. De opdracht tot het ontwerpen en de realisatie van de fietsverbinding Euregioweg is gegund aan aannemer Reef Infra uit Oldenzaal (onderdeel van Strukton) in samenwerking met het Rotterdamse architectenbureau wUrck.

In maart wordt begonnen met de werkzaamheden. In juni heeft ProRail een zogenoemde 'treinvrije periode' gepland. Dan kan de brug over het spoor geplaatst worden. Naar verwachting kunnen fietsers vanaf oktober 2019 van de nieuwe fietsverbinding in Enschede Oost gebruikmaken.

Jurgen van Houdt, die Hans van Agteren opvolgde als 'fietswethouder' is blij: "Het ontbreken van een fietsvoorziening langs de Euregioweg was veel fietsers een doorn in het oog. Het was best een complexe opgave. We moesten het hoogteverschil overbruggen en natuurlijk veel overleggen met ProRail. Maar het resultaat mag er zijn." 

Meer berichten