Foto: Paulien Wilkinson

Nieuwe voorzitter José Wichgers-Apeldoorn wil SP 'verbreden'

  Politiek

Enschede - José Wichgers-Apeldoorn is donderdag 7 juni door de Algemene Ledenvergadering van de SP Enschede gekozen tot nieuwe bestuursvoorzitter. Zij neemt hierbij de hamer over van Annelies Futselaar.

José Wichgers-Apeldoorn kiest voor een koers, waarbij de SP weer een bredere sociale beweging wordt. Ze benadrukt dat de SP zich blijft inzetten voor de mensen die het hard nodig hebben en het alleen simpelweg niet redden. "Maar wij willen laten zien dat de SP er ook is voor de tweeverdieners, gezinnen, starters op de arbeids- en woningmarkt en ondernemers."

Het nieuwe bestuur is een mix van mensen met veel ervaring en nieuwe leden met een verfrissende blik. "Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een goede combinatie is om de SP weer groot te maken en te werken aan een sociaal Enschede, waar het fijn samenleven is." José is voorstander van de wederoprichting van Rood Enschede, de jongerenafdeling van de SP. Wichgers-Apeldoorn is counselor en heeft een achtergrond in de zorg.

Annelies Futselaar was 12 jaar voorzitter en blijft bestuurslid. Daarmee wordt ze als raadslid intermediair tussen de fractie en het bestuur. Het nieuwe bestuur bestaat naast Wichgers-Apeldoorn en Futselaar uit Jacques Gerard (secretaris) Carma Woltjer (vice-voorzitter), Piet van Ek, Paulien Wilkinson, Joke Faas, Eva Schaaij en Bruno Mendes Baptista Leitao.

Meer berichten