Foto: rene wolf

Jaarwisseling in Enschede: Geen geknal in vuurwerkvrije zones

  Politiek

De jaarwisseling was relatief rustig in Enschede. De aanwijzing van vijf vuurwerkvrije zones in Enschede bleek een succes. Op alle locaties bleef het rustig tijdens de jaarwisseling.

Enschede - Rond het Dierenopvangcentrum, de drie kinderboerderijen en het MST werd niet of nauwelijks geknald. Mede ook dankzij de hier aanwezige burgerwachten. Daarnaast zijn er in de hele stad 'slechts' 500 klachten gemeld, dat is aanzienlijk minder dan vorig jaar. Toen werden 923 klachten gemeld.

Enschedeërs konden zelf middels door Huis aan Huis verspreide posters aangeven dat ze liever geen geknal rondom hun woning wilden. Die actie bleek geen succes; de mensen die wij spraken, waren bang dat de posters juist vuurwerkgooiers zouden aantrekken.

De jaarwisseling verliep voor Brandweer Twente vergelijkbaar met voorgaande jaren. De brandweer is in heel Twente in totaal 90 keer gealarmeerd. In de meeste gevallen ging het om kleine incidenten zoals container- en afvalbrandjes. Er is geen sprake geweest van agressie en geweld tegen brandweermedewerkers.

Aan de Oldenzaalsestraat in Enschede heeft aan het begin van de avond op oudejaarsdag een schoorsteenbrand gewoed. Twee blusvoertuigen uit Enschede hebben deze brand besteden.

Meer berichten
Shopbox