Logo huisaanhuisenschede.nl


Westerval krijgt een nieuw en steviger jasje

  Politiek

Enschede - De Twentse Weg- en Waterbouw is maandag in opdracht van de afdeling StadsIngenieurs en Ontwerp van de gemeente Enschede gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de Westerval. Er komt een nieuwe toplaag op het gedeelte tussen de Parkweg tot en met het viaduct over de Auke Vleerstraat/Afinkstraat. Op 29 oktober zijn de werkzaamheden afgerond.
 

Maandag is begonnen met het vervangen van het asfalt op de rijbanen richting zuiden. Daarna worden de rijbanen in noordelijke richting aangepakt. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de Hendrik ter Kuilestaat.

Om het werk mogelijk te maken heeft de afdeling StadsIngenieurs en Ontwerp aan vijf regionale aannemers gevraagd een offerte uit te brengen. Van de aannemers is verlangd dat ze ook mensen inzetten met afstand tot de arbeidsmakt. De Twentsche Weg- en Waterbouw BV uit Oldenzaal is als beste uit de bus gekomen. De kosten voor dit werk bedragen ruim 800.000 euro.

Er zijn twee redenen om de Westerval nu van nieuw asfalt te voorzien. Allereerst is de kwaliteit van het asfalt van dit deel van de weg de afgelopen jaren snel achteruit gegaan. En ten tweede is begin volgend jaar de nieuwe N18 gereed en zal er meer verkeer via de Westerval Enschede in en uit gaan.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox