Logo huisaanhuisenschede.nl


Hans van Agteren en Marie-José Bramer (Jij maakt de buurt!) ontvangen de cheque van Paul van den Berg (Vindsubsidies).
Hans van Agteren en Marie-José Bramer (Jij maakt de buurt!) ontvangen de cheque van Paul van den Berg (Vindsubsidies).

Loket voor 'noaberschapen' en andere wilde plannen

  Politiek

Enschede is een van de negen gemeenten die een online subsidieloket hebben gewonnen voor de gemeentelijke website. In het loket kunnen vrijwilligers en ondernemers kosteloos zoeken naar subsidie voor hun initiatieven en investeringen.

Enschede - Met de portal krijgen inwoners en ondernemers toegang tot informatie over duizenden subsidies, fondsen en fiscale regelingen, waar zij gebruik van kunnen maken. Zij kunnen in de database zoeken naar financiering om projecten en investeringen van bijvoorbeeld sportclub, culturele vereniging, goed doel of bedrijf mogelijk te maken.

Initiatiefrijke inwoners kunnen al jaren wijkbudget aanvragen om hun buurt mooier en leefbaarder te maken. Bijvoorbeeld door het samen opzetten van activiteiten of het uitvoeren van werkzaamheden. Zo is het gras in Helmerhoek nu altijd netjes door de 'noaberschapen', is school een makkie met de huiswerkbegeleiding in Enschede-Noord en is Stadsveld gezelliger en groener met mooie buurtpleinen. Deze en andere bewonersinitiatieven leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in wijken. Om samen nog meer mogelijk te maken kan nu eenvoudig naar extra financiering gezocht worden via de online portal op jijmaaktdebuurt.nl.

Voor ondernemers is er het Ondernemersloket Enschede. Op enschede.nl/ondernemers is meer informatie en ook de link te vinden naar het subsidieloket.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox