Achilles'21 (in het rood) had weinig in te brengen tegen VOGIDO.
Achilles'21 (in het rood) had weinig in te brengen tegen VOGIDO.

VOGIDO veilig na overwinning op Achilles'12

  Politie

VOGIDO behaalde zondag een mooie overwinning in een doelpuntrijke wedstrijd tegen Achilles'12 uit Hengelo. Hiermee zijn de 'Wooldrikers' veilig. Het is de eerste keer dat VOGIDO zich handhaaft in de tweede klasse.

Enschede - In de eerste ontmoeting eerder dit seizoen was er een 6-1 nederlaag. Dat was een wake-up call voor VOGIDO om een aantal zaken anders aan te pakken. Dat gebeurde toen al en daarbij kwam er afgelopen zondag de revanche op Achilles'12, dat nergens meer om voetbalde.

Na een 0-1 achterstand (fraaie stiftbal vanaf de 16 meter-lijn) werd de wedstrijd sterk opgepakt door VOGIDO. Er volgden drie goals in 10 minuten tijd. Dit was niet helemaal een verrassing, er was al een aantal grote kansen aan vooraf gegaan. Met 'slechts' 3-1 gingen de spelers rusten.

Direct na rust waren er grote kansen om de wedstijd definitief in het slot te gooien, maar Achilles'12 kwam terug via een mooi afstandsschot. Achilles'12 nam meer risico, waardoor er veel ruimte ontstond. VOGIDO maakte hier sterk gebruik van en kwam op 4-2. Direct in dezelfde minuut stond de teller alweer 4-3. Hierna beslisten Bert Verschoor en de invallende jeugdspeler Joel Inan de wedstrijd door de stand naar 6-3 te tillen.

Meer berichten