Foto: Jan Klinkhamer

Hoe is het wonen bij u in de buurt?

  Ingezonden

In 2017 is het Nieuw Enschedees Welzijn ingevoerd. Wij, Jan Dirk Gardenier en Halewijn Drent van het onderzoeksbureau CAB uit Groningen, zijn door de rekenkamercommissie van de gemeente Enschede - de onderzoekers van de gemeenteraad - gevraagd om het Nieuw Enschedees Welzijn te onderzoeken.

Wij denken dat je het beste de mensen zelf kunt spreken om te kijken of beleid van de gemeente werkt of heeft gewerkt. Daarom doen wij een oproep aan u, als bewoners van wijken en buurten in Enschede om ons te helpen bij dit onderzoek. Wij zouden graag in contact komen met mensen in verschillende wijken van Enschede over het leven en wonen in de buurten en wijken in Enschede.

Hiervoor zouden wij u willen vragen om een foto te nemen, een verhaal te schrijven of een tekening te maken over wat u ziet in uw buurt of hoe u bent geholpen door anderen, welzijnswerk of de gemeente. Wie wonen er? Hoe gaan mensen met elkaar om? Wie helpt elkaar en waarmee? Wie helpt er helemaal niet? Hoe ziet uw straat eruit en wie zorgt daarvoor?

Het gaat ons vooral om waar u over schrijft, in uw eigen woorden of beelden. Hierbij kunt u geen verkeerde foto’s nemen of slechte verhalen schrijven, want het gaat om uw verhaal.

Van al deze bijdragen en gesprekken maken wij een verslag dat we aan de rekenkamer van de gemeente geven. Al uw bijdragen - verhalen, foto’s of andere bijdragen - worden vertrouwelijk behandeld. Alleen wij weten wie wat heeft geschreven of gefotografeerd. Alleen met uw toestemming kan uw tekst of foto gebruikt worden het rapport voor de rekenkamer.

U kunt uw bijdrage mailen naar cab@cabgroningen.nl. Als u eerst meer wilt weten over het onderzoek kunt u ook bellen met Jan Dirk Gardenier 06 52325952 of Halewijn Drent 06 81620011.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden