Foto: aardscheur Ceram 2019 (fotocollectie #echtwelenschede)
Foto: aardscheur Ceram 2019 (fotocollectie #echtwelenschede)

Economie versus de aarde

  Ingezonden

Wij zijn thuis tot de conclusie gekomen dat COVID19 ook (eindelijk) een nieuw tijdperk inluidt wat positief kan uitpakken, want de 'Great Lockdown', waarin wereldwijd mensen nu noodgedwongen thuis een pas op de plaats moeten maken heeft naast de zeer vervelende heersende nadelen ook een groot voordeel voor de gehele aarde. 

Thuis in eigen omgeving komt men opeens en geheel onverwachts tot rust; men moet nu veel vaker gaan zitten of zelfs platliggen (met ziekteverschijnselen) en verneemt de gigantische chaos op tv en in de andere media. Door in quarantaine te zitten komt de mensheid in een periode van bezinning en denkt: In wat voor een tijd leven wij tegenwoordig eigenlijk, hoe komt dit toch allemaal? Hebben we dit over onszelf afgeroepen door ons eeuwige gedrag van altijd maar meer geld/meer welvaart en een groeiende economie te willen? De geschiedenis leert ons dat in tijden van nood de mens juist inventief wordt. Wat kan ik doen om deze rampspoed te stoppen?

Deze mensen zijn vaak wetenschappers, kunstenaars, creatievelingen en influencers, dat laatste is een beetje een hip woord, maar ik bedoel daar de bestuurders en wereldleiders mee die hun tijd ver vooruit kunnen denken. Nu kiest de regering in Nederland voor een geheel andere aanpak tegen het virus dan de meeste andere landen. Het is afwachten hoe dit uit gaat pakken. Nu is een tussentijd. 

#echtwelenschede

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden