Annika de Munnik en haar coach Rafik Zohri. (Eigen foto)
Annika de Munnik en haar coach Rafik Zohri. (Eigen foto) (Foto: Budo Aykac)

Taekwondoka Annika behaalt bronzen medaille

  Ingezonden

Annika de Munnink is een taekwondoka die sinds kort ervoor heeft gekozen om voor een topsport-programma te volgen bij Budovereniging Aykac. Dit houdt in dat ze drie keer per week te vinden is bij Budo Aykac in de Performance Factory in Enschede. Elke zondag gaat zij naar het Regionaal Training Centrum in Almere. Zondag 17 november heeft Annika meegedaan aan de French Open Taekwondo in Parijs om met een podiumplaats terug te kunnen keren naar Enschede.

Enschede - Annika heeft een grote poule met maar liefst 16 deelneemsters in de gewichtsklasse -52 kg. Annika moet als eerste aantreden tegen Spanje en wint deze met duidelijke cijfers. In haar tweede wedstrijd moest ze tegen Italië. Ook deze wedstrijd trekt ze naar haar toe en plaats zich zo voor de halve finale, waarin ze een tegenstander uit Tunesië treft. Haar tegenstander vecht net iets beter en verliest ze haar wedstrijd nipt en moet genoegen nemen met een bronzen plak. Zij vecht voor het eerst bij de junioren (15-17 jaar) op zo'n groot toernooi en daarom mag ze tevreden zijn met een podiumplaats.

Annika zal de komende periode werken aan haar verbeterpunten en haar volgende toernooi zal in Brussel zijn. Enschede mag trots zijn op haar topprestatie. Annika is één van de taekwondoka's die voortkomt uit de jeugd talenten programma Performance Team dat Budo Aykac een paar jaar geleden heeft geïnitieerd. Zie ook www.budo-aykac.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden