Wethouder Arjan Kampman in gesprek met vaste bezoekers van het wijkcentrum.
Wethouder Arjan Kampman in gesprek met vaste bezoekers van het wijkcentrum. (Foto: Paul Snellink)

'Recht op wijkcentrum'

  Ingezonden

Enschede - Nadat burgemeester Onno van Veldhuizen recentelijk een onverwachts bezoek bracht aan de Helmerhoek, volgde op uitnodiging van Linda Ludwig onlangs wethouder Arjan Kampman. De vaste bezoekers zijn bezorgd over de toekomst van het wijkcentrum. In de huidige constructie vult de gemeente Enschede de tekorten op het wijkcentrum nog aan. Over de toekomst voor Helmerhoek bood de wethouder duidelijkheid: "De Helmerhoek heeft recht op een functionerend wijkcentrum, net zoals wijken als Wesselerbrink en Stroinkslanden."

Uit de woorden van de wethouder kon opgemaakt worden dat het wijkplatform, het bewonersinitiatief en de wijkwelzijnswerker gesprekspartners zijn in een werkgroep om te komen tot een toekomstbestendig wijkcentrum en dat deze werkgroep over de voortgang in gesprek is met wethouder Kampman. Deze mededeling nam de zorg bij deelnemers in gesprek met de wethouder echter niet geheel weg.

Linda Ludwig had immers de wethouder uitgenodigd zodat de vrijwilligersgroep kenbaar kon maken dat ze zich lange tijd onvoldoende geïnformeerd weten. In een rechtstreeks gesprek met de wethouder wilden ze de problemen over het wijkcentrum bespreken en de wethouder gelegenheid geven om de groep te informeren. Het bleek dat de wethouder de zorgen van de bewoners deelde: "Ik ben het met jullie eens. Het wijkcentrum op de eerste etage is een ongelukkige plek en is te klein."

De groep vrijwilligers maakte nadrukkelijk kenbaar dat de communicatie tussen de werkgroep toekomstbestendig wijkcentrum en de wijkbewoners aanzienlijk verbeterd dient te worden en dat bewoners de mogelijkheid moeten hebben om over de ontwikkelingen mee te praten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden